‘Bayramda şehit tutuklu ve muhacirlerin ailelerini unutmayın‘

‘Bayramda şehit tutuklu ve muhacirlerin ailelerini unutmayın‘

Müslümanların Ramazan Bayramını bir ibadet şuuru ile geçirmesi tavsiyesinde bulunan alimler, bayram günleri özellikle şehit, tutuklu, muhacir ailelerinin ziyaret edilmesi hususunda tavsiyelerde bulundular.

Ramazan bayramında Müslümanların yapması ve yapmaması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulunan İTTİHAD Üyesi Molla Abdülbari Durmaz, bayramın bir ibadet ruhuyla kutlanması gerektiğine dikkat çekerek, Müslümanların özellikle bayram sevinçlerine Şehit, Tutuklu ailelerini ile muhacirleri ortak etmesi tavsiyesinde bulundu.

Müslümanların bayramlarını Mümince kutlamaları gerektiğinin altını çizen Molla Abdulbari Durmaz, “ Bizim bayramlardaki kutlamamızın anlamı Recep, Şaban ve Ramazan aylarında yapmış olduğumuz ibadetlerimizin Rabbimize sunuluşunun kutlamasıdır. Yani bu bayram Recep’ini, Şaban’ını, Ramazan’ını ibadetle geçirenlerin bayramı olma manası itibariyle kutlanıyor ve bu ibadetlerin kabul olması talebiyle Müslümanlar tebrik ediliyor inşallah.” ifadelerini kullandı.

Bayramın Ramazan ile donananların bayramı olduğunu ve buna böyle bakmak gerektiğinin altını çizen Molla Durmaz,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dikkat edin! Şeker bayramı demiyorum. Ramazan Bayramı diyorum. Şeker bayramı kavramı bilinçli olarak içimize yerleştirilmeye çalışılıyor. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Rabbimizin istediği bir şekilde bir Ramazanı geçirmenin bayramını yaşıyoruz inşallah.”

Müminin, her işinde olduğu gibi bayramını da ibadet şuuru ile yerine getirmesi gerektiğini belirten Molla Durmaz, bayramın bir ibadet atmosferinde yerine getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Molla Abdulbari Durmaz sözlerini şöyle sürdürdü:” Anne baba, akrabaların ziyaretine çıkmalı ve bayramlarını tebrik etmeliyiz. İslam için can vermiş şehit olmuş insanların ailelerine, zindanda ve muhacerette olan insanların ailelerine ziyaret gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yaşamayan bilmez. Bu bir hakikattir, muhacerette veya zindanda olan, şehit olmuş Müslümanların çocukları sürekli olarak babalarının yolunu gözlerler. Bizler ailece bu ailelerimizi ziyaret edip bayramlarını tebrik etmemiz çok büyük bir hayırdır. Şimdi şu olgu insanlarımızda oluşmuş.”

Bayramda ille de başka illere giderek yalnız başına tatil yapılmasının da bayram ruhuna aykırı bir davranış olduğunu ve bunu tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirten Molla Durmaz, şuurlu bir Müslümanın başka illere gidişinin külfetten kaçarak dinlenmekten ziyade yine yakınlarını ziyaret, bayramını tebrik için olması gerektiğinin altını çizdi.

Molla Durmaz sözlerini şöyle bitirdi: “Müminin tatili ahirettedir inşallah. Biz bayramımızı ibadet şuuru ile geçirmeli ve ibadet etmeliyiz. Ve özellikle bayramda israfa karşı duyarlı olmalıyız. Aile fertleri birbirlerine karşı saygılı olmalı birbirlerini maddiyat, yiyecek, içecek, giyecek hususunda sıkmamalı. Çünkü lükse ihtiyacımız yoktur. “ (Ömer Adıgüzel - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.