"Bayramlar barış huzur ve selametin göstergesidir"

"Bayramlar barış huzur ve selametin göstergesidir"

​Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, salâvat ve tekbirler eşliğinde gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı’nın ilk günü bayramlaşma merasimi düzenlendi. Merkez Abdulkerim Sancak Camii avlusunda ikindi namazına müteakip gerçekleşen programa, Siirtli vatandaşlar katılım sağladı.

Kentin en büyük camisi olan Abdulkerim Sancak Camii'nde düzenlenen programa, HÜDA PAR Siirt Milletvekili adayı Mehmet Tetik, , Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Orhan Ay, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oluşturulan halkayla halk, çektikleri salâvatlar eşliğinde bayramlaştılar. Bayramlaşma programı, HÜDA PAR eski İl Başkanı Behcet Sevgili'nin yaptığı dua ile son buldu.

Yapılan bayramlaşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu adına bir açıklama yapan Orhan Ay, Müslümanların bu bayramları fırsat bilip birbirlerini ziyaret edip bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi.

"Maalesef günümüzde bayramlarımız buruk geçiyor"

Ay, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşma merasimini bu yıl da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Öncelikle bütün Siirt halkının Ramazan bayramını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi bayramlar; barışın, huzurun, selametin göstergesidir. İnşallah nice bayramlarda hep beraber mutlu, huzurlu bir şekilde nice bayramlara kavuşmuş olacağız ve bayramlarımız bayram gibi olacak. Maalesef günümüzde bayramlarımız biraz buruk geçiyor. Her ne kadar yüce Allah’ın bize bahşettiği bu mübarek bayramları ihya ettiğimiz vakit mutlu olsak da İslam âleminin içinde bulunduğu şu anki durumdan dolayı bayramlarımız buruk geçiyor. İnşallah İslam âlemi bu sıkıntılardan kurtulur ve vahdete kavuşur." ifadelerini kullandı.

Müslümanlar arasındaki kan ve gözyaşının ortadan kalkıp, bayramları bayram gibi yaşamayı temenni eden Ay, "Aslında bayramlar kişinin arınmadan dolayı mutluluk duyması demektir. Mesela Ramazan bayramı niçin ihya ediliyor? 30 gün boyunca Müslümanlar; teravih, zekât, mukabele ve değişik ibadetlerle kendilerini ihya ediyorlar, günahlardan uzaklaşıp tertemiz bir sayfayla hayatlarına başlıyorlar ve nefislerini yendikleri için bayram yapıyorlar. Aslında Yüce Allah’ın bu bayramları bize bahşetmenin nedeni budur. Yani bir Müslümanın nefsini yenip tertemiz bir şekilde hayata başlamasıdır. Bayramları amaç ve gayesi budur. İnşallah bu bilinçle bayramlarımızı kutlamış olacağız. Küskünler bu bayramları vesile bilip barışmalıdır. Özellikle Müslümanlar birbirlerinin yanına gidip ziyaret etmelidirler." şeklinde konuştu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler