"Bayramlar birlik ve beraberliğin zirve yaptığı günlerdir"

"Bayramlar birlik ve beraberliğin zirve yaptığı günlerdir"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bayramların İslam âleminin birlik ve beraberliğinin zirve yaptığı günler olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ramazan Bayramı namazını Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Doğu Camisi'nde kıldı. Bakan Çelik, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Çelik, bayramlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "İslam âleminin ve ülkemizdeki tüm kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramlar birlik ve beraberliğin zirve yaptığı günler. Ramazan ve Kurban bayramları İslam âleminin bayramı ama İslam âlemine baktığımız zaman hüzün ve matemin olduğu bir gün. Huzur ve sükûndan eser yok maalesef,  matemlerle karşı karşıyayız. Bu tablo artık öyle bir noktaya vardı ki kardeşler arasındaki huzursuzluk abluka noktasına gelmiş bulunuyor. Çok daha vahim gelişmelere gebe gelmiş bulunuyor." dedi.

Bilime, sanata, geleceğe, mağdur ve mazlumlara dönük bir yatırımdan ziyade, silaha, yata ve kata yatırım gerçekleştirildiğini dile getiren Çelik, "Emperyalistlerin amaçları vardır. Bilindiği gibi 100 yıl önce elbisenin kumaşını keser gibi İslam coğrafyasını masa başında biçtiler. Şimdi bunlara çeşitli şekiller verme gayreti içerisindeler. Bundan dolayı tüm İslam âleminin, tüm Müslümanların bu önemli günde oturup düşünmeleri gerekiyor. Eğer uzakları göreceksek tuzakları keşfetmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Geçmişte Türkiye'yi bölüp parçalayanların, bugün de fason bazı tabelalar asmak için bölgede gayret içerisinde olduklarını belirten Çelik, İslam âleminin bayramı da vesile kılarak kardeşliği güçlendirecek, pekiştirecek ve bu fason tabelalara müsaade etmeyecek bir duruşu, bakışı, anlayışı kökleştirmesi gerektiğini söyledi.

Buradan çıktıktan sonra baba evine giden Bakan Çelik, ailesiyle bayramlaştı. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler