'Bayramlar Rabbimizin bize ikramıdır'

'Bayramlar Rabbimizin bize ikramıdır'

Ramazan Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulunan Ergani’deki parti ve STK temsilcileri, bayramın Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dilediler.

Ramazan Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulunan Ergani’deki parti ve STK temsilcileri bayramın ümmetin kurtuluşuna ve yeryüzündeki zulmün bitişine vesile olmasını dilediler. Bayramda eş dost, akraba ve yoksulların ziyaret edilmesi gerektiği belirtilen açıklamalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatı başkanı M. Emin Buran; başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazanın geride kaldığını hatırlatarak; “Allah’u Teâlâ bizleri bu ayı gerçekten idrak eden, bu ayı Allah’ın rızasına uygun olarak yaşayanlardan eylesin. Malum bu ayın içerisinde bin aydan daha hayırlı olan leyli-i kadir gecesini idrak ettik. Rabbimiz bizleri ve tüm Müslümanları bu geceyi gerçek manada ihya edenlerden ve Rabbine yaklaşanlardan eylesin.” dedi.

“Bayramları Rabbimizin bir ikramı olarak kabul edeceğiz”

İslam coğrafyasında yaşanan savaş ve çatışmaları anımsatan Buran, bayramların Allah’u Teâlâ’nın bir hediyesi olduğunu hatırlattı. Buran, “Evet, bir ayı geride bıraktık ve Allah’u Teâlâ’nın bize lütfettiği ve mükâfatı olan Ramazanı Bayramını idrak ediyoruz. Allah’uTeâlâ bu bayramı bizler için gerçek bayramların öncüsü kılsın. Bugün İslam coğrafyasında oluk oluk kan akıyor. Müslümanlar zulüm altında inim inim inliyor. Müslümanlar tarihte hiç görülmemiş bir zulüm altındadırlar. Ama buna rağmen biz yine bayramları yaşayacağız. Bu bayramları Rabbimizin ikramı olarak kabul edeceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Bayramlarda ziyaretlerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Buran sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabi bayram deyince şu akla gelmelidir; bayramlar birlikte yaşamanın hatırlanması açısından önemlidir. Sıla-i rahim, akraba ziyaretleri, ahirete göçmüş akraba, dostların kabirleri ziyaret edilerek hatırlanmalı bunlar için Yasin-i şerif ve Fatiha okunup yâd edilmelidirler. Ayrıca bu günlerde küskünler barışmalı, akraba ziyaretleri üst seviyede tutulmalıdır ki bayramlar bayram olarak yaşansın.”

Buran, son olarak, Ramazan Bayramı münasebetiyle şu temennilerde bulundu; “Bu bayramın ümmetin kurtuluşuna, vahdetine, birlik ve beraberliğine vesile olmasını Allah’u Teâlâ’dan niyaz ediyorum. En azından bu bayramın bir adım olmasını, başlangıç olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Bugün gücümüz dağılmış, birliğimiz bozulmuş ve her taraftan üzerimize çullanılmaktadır. Müslümanlara zulümler edilmekte. Bu bayramın ümmetin vahdetine vesile olmasını, küfrün tahtının yıkılışına ve birliklerinin yıkılışına bir başlangıç olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

“Bayram dostluk ve beraberliğin paylaşıldığı günlerdir”

Ramazan orucundan sonra bayramı idrak ettiklerini belirten Ergani Kardeş Der Başkan Yardımcısı Mustafa Öz, bayramın birlik ve beraberliğin paylaşıldığı günler olduğunu söyledi. Öz, “Bir ay boyunca Rabbimizin bize farz kıldığı ramazan orucumuzu ifa edip Rabbimizin rızasına rahmetine nail olduk inşaallah. Bugün Ramazan bayramı münasebetiyle kardeşliğin, dostluğun sevginin barışın pekiştiği bir gün olması hasebiyle yakınlarımızı, komşularımızın fakirlerin kapılarını çalıp onlarla bayramlaşmalı ve onlarla bu mübarek günü paylaşmalıyız.” dedi.

Ramazan bayramının İslam ümmetinin birliğine vesile olmasını dileyen Öz, son olarak, “Bu bayramın Müslümanlar arasındaki tefrikanın, bölünmenin ayrımcılığın, hizipçiliğin, mezhepçiliğin sona ermesi, Müslümanlar arası kardeşlik, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz. Tüm İslam âleminin, ülkemizin ve ilçemizin bayramını can-u gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

“Bayramlar Rabbimizin bize hediyesidir”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani temsilcisi Cihan Selçuk, Ramazan bayramının Allah’ın Müslümanlara hediyesi olduğunu belirtti. Selçuk, “Bizler bu hediyeyi en güzel şekilde kabul edip gereğini yerine getirmeli, akraba, dost ve kardeşlerimizle bayramlaşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Ramazan bayramının yeryüzünde yaşanan savaş ve çatışmaların durmasına vesile olmasını dileyen Selçuk, “Ramazan bayramının İslam ümmetinin uyanışına, zalimler ve zulümlerinin bitişine, bütün dünyada yer yer yaşanan savaş çatışma ve yıkımların durmasına vesile olmasını diliyoruz. Bayramın,  barış ve adaletin dünyada egemen olmasına, Müslümanların her zamankinden daha çok duyarlı olmasına, dünyadaki zulmün bitmesi adına onurlu duruş sergileyen ve cezaevlerinde bulunan tüm mağdurların özgür bırakılacağı bir bayram olmasını diliyorum.” diyerek iyi dilek ve temennilerde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.