Bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Havalar 2 ila 4 derece serinleyecek. Samsun, Ordu, Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli (21-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması bekleniyor. Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Hava sıcaklığının ülkenin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu ve Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (21-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 21/30

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12/28

İzmir: Az bulutlu ve açık 23/34

Adana: Az bulutlu ve açık – sıcak 25/36

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 21/34

Batman: Parçalı bulutlu 20/35

Van: Parçalı bulutlu, zaman zaman yağışlı 12/21   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.