Bazı illerde eğitime kar engeli

Bazı illerde eğitime kar engeli

Bugün Bitlis, Adıyaman, Bingöl, Çorum, Balıkesir, Ağrı ve Çanakkale'nin bazı ilçelerinde okullar, kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Türkiye'nin birçok şehrinde hafta sonu yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bitlis, Adıyaman, Bingöl, Çorum, Balıkesir, Ağrı ve Çanakkale'nin bazı ilçelerinde okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Bitlis'te etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı okullar bir gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada,  "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde, 08 Ocak Salı günü eğitime  bir gün süre ile ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi.

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle 281 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitime bir gün süre ile ara verildi. Kamudaki engelli ve hamile çalışanlar da idari izinli sayıldı.

Ağrı Valiliği ise taşımalı sistemle eğitim veren merkeze bağlı köy okullarının tatil edildiğini açıkladı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Adıyaman'ın Sincik ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Alancık, Yarpuzlu, Sakız, Serince, Balkaya ve Pınarbaşı köylerindeki ilk ve ortaokullar bir gün tatil edildi.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler için tatil ilan edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler