"Bazıları milletimizin İslam'la olan bağını kesmek istemektedir"

"Bazıları milletimizin İslam'la olan bağını kesmek istemektedir"

Ak Parti Batman İl Başkanı, "Sason'da öğrenciler Camilerde gezdirildi" haberine karşı çıkanlara yönelik bir açıklama yaparak, birilerinin milleti İslam'dan soğutmaya çalıştığını söyledi.

BATMAN - Son günlerde basın ve kamuoyunda “Sason’da öğrenciler Camilerde gezdirildi” haberlerine istinaden bir açıklama yapan Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, din ve vicdan özgürlüğü ile demokrasinin sadece belirli bir kesime ait olmadığını belirtti.

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata’nın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gönderdiği soru önergesinde, Sason İlçesinde anasınıfı öğrencilerinin, ‘Camiler ve Din Haftası’ etkinlikleri kapsamında camilere götürülerek gezdirilmesi olayını baskı ile nitelendirmesini kınayan Güneştekin, HDP’li Ata’nın soru önergesine tepki gösterdi.

Güneştekin, “Son günlerde kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtan bazı çevreler İslamiyet’e olan kinlerini demokratik hak ve görüş perdesi altında gizleyerek milletimizin İslam’la olan bağını kesmek istemektedirler. Avrupa’da aileler çocuklarını daha çok küçük yaşlarda kiliselere götürmekte, küçükken çocuklarının dini hassasiyetlerinin gelişimini sağlamaktadırlar. Bu durum kimsenin gözüne batmazken, Müslüman ailelerin çocuklarının, Camiler haftasında, müftülükçe camiye götürülmesi bazı kesimlerin hoşuna gitmemiştir. Bu grupların bize ve toplumumuza ters olan düşüncelerini; geçen hafta Eğitim Sen Batman Şubesi, basına demeç vererek ‘dindar nesiller mi yetiştirilmeye çalışılıyor’ diyerek seslendirmiş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da bu düşünceleri Millet Meclisine taşımıştır. Zaten aynı Eğitim-Sen birkaç ay önce eşcinselliği özendirmek üzerine bir konferansı Batman’da düzenleyerek kendini deşifre etmişti. Bu kesimlerin ahvalini milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” dedi.

“Sason Müftülüğü’nü ayakta alkışlıyoruz”

Açıklamasının devamında Sason ilçesindeki etkinliğe dikkat çeken Güneştekin, “Ak Parti olarak biz, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan bu kesimleri kınadığımızı, görüşlerini paylaşmadığımızı en yüksek sesle haykırıyoruz. Bu millet Müslüman’dır, mayası İslamiyet ile yoğrulmuştur. Ve milletimizin gayesi de dindar nesiller yetiştirmektir. Çocuklara; camileri yani Allah’ın evini sevdirmek yönünde programlar yapan kurumlarımızı destekliyoruz ve bu programı organize eden Sason İlçe Müftülüğümüzü de ayakta alkışlıyoruz. Bu tarz programların da devamını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler