"BDP'den enkaz bir belediye devraldık"

"BDP'den enkaz bir belediye devraldık"

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçe belediyesini BDP'den 120 milyon TL borçla devraldıklarını söyledi.

BİTLİS – Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, belediyenin borçlarını kamuoyuyla paylaştı. Aksoy, belediyeyi devraldıkları 2014 Nisan ayında, bir önceki dönemden kendilerine devreden borcun BDP’li eski belediyenin açıklamalarına göre 95 milyon TL olduğunu, ancak bu borca aynı gün 6 milyon TL sendika borcu, daha sonra ise 20 milyon TL’ye yakın elektrik borcunun da eklendiğinde 120 milyon TL’yi aştığını söyledi.

Başkan Aksoy, “Demem o ki biz belediyeyi devraldığımız an itibariyle belediyemizin borcu toplamda 120 Milyon TL'yi aşmış bir durumda idi. 18 ay boyunca maaş alamayan personelimizin, 6-7 ay boyunca maaş alamayan memurlarımızın borçlarını şimdilik her ay ödemeye çalışıyoruz.”dedi.

Aksoy, şuan resmi belgelere bakıldığında 2004-2009 arasında belediyenin borcunun 45 milyon TL olarak görüldüğünü ancak 2009-2014 arasındaki kayıtlarda ise bu borcun 120 milyon TL olarak görüldüğünü belirtti. Aksoy, bu borçlar, yapılan hizmetlerin borcu olmasını dilediklerini fakat hizmet yapılmadan belediyeyi bu kadar borçlandırdıklarını söyledi. Hatırlanacağı üzere, 2009-2014 tarihleri arasında Tatvan Belediyesi BDP’nin elinde bulunuyordu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.