BDP'den ilk itiraz

BDP'den ilk itiraz

BDP'nin Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, sandık çevresinde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

AĞRI – Ağrı’da itirazlar üzerine yenilenen seçim devam ederken BDP tarafından  ilk itiraz geldi.

 

Ağrı İl Seçim kurulan konu ile ilgili olarak verilen dilekçede sandık çevresinde kolluk güçlerinin hakimiyeti olduğu öne sürüldü. Dilekçede şunlar kaydedildi: “Ağrı İl Seçim kurulu tarafından 1 Haziran'da yapılacak seçim ile ilgili seçimin güvenliğiyle ilgili bir kısım kararlar alınmıştır,bu kararlarda seçimlerin başlamasından, seçimin sona ermesine kadar sandık alanı ve sandık çevresinde kolluğun hakimiyeti sağlanmaya çalışılmıştır.Seçim işleyişinde seçim kurulu yetkisini kolluğa devretmiştir.”

 

Sandık çevresi ve sandık alanında yurttaşların güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılmaları, güvenlik görevlilerinin bu alanlarda yoğun bir şekilde bulunması, seçimlerin aleniyeti açısından ciddi problem yarattığı gibi demokratik işleyişe de uygun değildir.” İfadelerine yer verilen dilekçede , “Seçim hukuku gereği seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması gerekmektedir,özellikle YSK'nın seçimlere dair 139 ve 140 Numaralı genelgeleri uygulama konusunda açık olmasına rağmen, il seçim kurulunca bu genelgelere aykırı karar verilmesi hukuka aykırıdır. Oy sayım dökümünde problem yaratacak bu uygulama ile seçimlerin sonuçları üzerinde şaibe oluşabilecektir. Bu nedenlerle yukarıda karar numarası belirtilen talimatın gecikmeksin kaldırılması gerekmektedir.

 

Yukarıda ifade edildiği üzere seçimlerin adil bir ortamda gerçekleşebilmesi için, Ağrı İl Seçim Kurulunun 26.05.2014 tarihli Seçim Düzen Talimatları konulu talimatının kaldırılmasını arz ve talep ederiz.” denildi.(Hasan Özbay/ İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.