BDP'nin iflah olmaz çifte standartlığı!

BDP'nin iflah olmaz çifte standartlığı!

Demirtaş Hevsel’de ağaç kıyımına karşı yapılan eylemin Gezi direnişi ruhu ile aynı olduğunu iddia etti!

BDP eş genel başkanı Selahaddin Demirtaş Hevsel bahçelerinde yapılan ağaç kıyımına karşı yapılan eylemi desteklemek için eylemcileri ziyaret etmiş. Buraya kadar her şey normal. Ağaç katliamına karşı çıkmak, yeşili, doğayı korumak desteklenecek bir davranıştır. Yeter ki bunu yapanlar eylem ve söylemlerinde samimi olsunlar.

Ancak aynı partiye bağlı Çınar belediyesinin, Çınar'ın tek ağaçlık alanı olan Çınar Belediye Çay Bahçesindeki yüzlerce ağacı keserek, alanı park haline getirme bahanesiyle Çınar'ı çoraklaştırması karşısında, bu zatı muhteremlerden ses çıkmaması düşündürücüdür. Kendi belediyesi yapınca kulaklarının üstüne yatıp görmezlikten gel! ancak başkaları yapınca ortalığı velveleye ver!

Buna tek kelimeyle çifte standard denir! Eğer dün Çınar'daki bu ağaç katliamına da karşı çıksaydınız, o zaman gerçekten samimi olduğunuza inanırdık. ancak Çınar'da sizden olduğu için başka, Amed'te başkaları yaptığı için başka tepki gösterirseniz, buna kimse inanmaz ve seçim arefesinde seçim yatırımı için yapılan bir şovdan öteye de geçmez.

Çınar’ın Sesi olarak daha önce Çınar’daki bu ağaç kıyımını gündeme getirdiğimiz halde maalesef kimseden ses çıkmamıştı!

Çınar’ın Sesi olarak daha önce verdiğimiz haberi de ekleyerek, ANF’de Demirtaş’ın Hevsel’deki ziyaretiyle ilgili haberiyle birlikte aşağıda veriyoruz. Yorum sizin…

 

Demirtaş Hevsel’de: Bu bir Gezi direnişidir

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hevsel bahçelerinde yaşanan ağaç katliamının yapıldığı bölgeye giderek 5 gündür nöbet tutan gençlere destek verdi. Burada ağaçları kesen üniversite yönetimine sert tepki gösteren Demirtaş, “Dicle Üniversitesi komik bir açıklama yaparak alanın bataklık ve yol yapmak için ağaç kestiklerini söylüyor. Bu zihniyet ağaca baktığında odun görüyor. Bunların ruhları odunlaşmış. Bunlar mal gelmişler mal gidecekler” diye tepki gösterdi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, BDP İl Eş başkanları Hevsel bahçelerinde yaşanan ağaç katliamına karşı gençlerin başlatmış olduğu nöbet eylemine destek verdi. Çizme giyerek alana gelen Demirtaş ve beraberindekiler, eylemcilerle sohbet edip çay içti, ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BUNLARIN RUHLARI ODUNLAŞMIŞ!

Gençlerin çadır kurduğu alanda konuşan Demirtaş, gençlerin bir haftadan bu yana Hevsel’de yaşanan doğa katliamına karşı eylem yaptıklarını hatırlatarak, “Gençlerin ve çevre örgütlerinin başlatmış olduğu bu eylemi sonuna kadar destekliyoruz. Gençlerin eylemi devam ederken bu süre zarfında hükümetten ve Dicle Üniversitesi yönetiminden yapılan açıklamalar tamamen çarpıtmaya dönüktür. Buradaki duyarlılığın iyi anlaşılması gerekir. 10 ağacı kesmek için Bakanlık Üniversiteye yetki verdi. Bu yetki ile Üniversite 7 bin ağaç kesti. Dicle Üniversitesi acımadan 7 bin ağacı kesti. Yaşanan katliama karşı ise halk Dicle Vadisine gelerek duruma el koymuş durumda. Hevsel insanlığın malıdır, kimsenin değil. Bu vadiyi müteahhitler yapmadı. Tarih kokan bu güzelim yer gayri ciddi açıklamalar yapılarak talan edildi. Üniversite, alanın bataklık ve yol yapmak için kestiklerini belirtiyor. Bu zihniyet ağaca baktığında odun görüyor. Bunların ruhları odunlaşmış. Bunlar mal gelmişler mal gidecekler. Ağaçları kesenler buradan kaç ayakkabı kutusu dolar alacaklar ona bakıyorlar. Halkımız bu katliamı yapanlardan hesap soracak” dedi.

KİMSE HALKIN MALINI TALAN EDEMEZ

Hevsel bahçelerinin hükümetin ve cemaatin olmadığını belirten Demirtaş, “Halkımız bundan sonra ağaç katliamına izin vermeyecek. Katliamın derhal durması gerekir. Bakanlık ile belediye yetkilileri bir araya gelsin ve buranın koruma altına alınması yönünde birlikte karar almalı. Hiçbir müteahhit bu bölgeye girip halkın malını talan edemez. Burada doğaya açık bir saldırı var. Arkadaşlarımız bugün konuya ilişkin Diyarbakır Valisi ile görüşerek sorunun çözümünü sağlayacaklar. Zaten bu saatten sonra kimse burada ağaç kesemez. Kurumların bir araya gelip bu bölgeyi koruma altına alması gerekir. Burada nöbet tutarak doğamıza sahip çıkan arkadaşlara da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, Dicle Vadisi’nin Unesco’ya aday gösterildiğini hatırlattı. “Bu gelişme yaşanırken bir yandan doğa katliamının yapılması kabul edilebilir değil. Burada 7 bin ağaç kesilmesi 7 bin Diyarbakırlının boğazının kesilmesidir” dedi.

EYLEM BİR GEZİ DİRENİŞİDİR

Hevsel’de yapılan eylemin Gezi direnişi ruhu ile aynı olduğunu belirten Demirtaş, “Bu bir Gezi direnişidir. Doğaya karşı açık bir saldırı var, insanlar da buna karşı tepkisini dile getiriyor. Bu konuda hükümetin de geç kalmamasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Demirtaş ve beraberindekiler, inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. ANF

Çınar Belediyesi'nin ağaç katliamı uydudan ispatlandı

DİYARBAKIR - En az 50 yıllık bahçe alanın büyük emekler sarf edilerek yetiştirilen ağaçları, dışarıdan gelecek zararlara karşı sürekli bekçisi olan bu yeşil alanın BDP'li Çınar Belediyesi tarafından talan edildiğini gösteren uydudan çekilmiş fotoğraflar ortaya çıktı.

 

Yaklaşık 1 Kilometre yukarıdan uydu üzerinden çekilen ve 09.09.2004 tarihine ait fotoğraf ile 25.06.2013 tarihine ait fotoğraflar yan yana bırakıldığında ağaçlık alanın ne hale geldiği rahatlıkla fark ediliyor.

 

Uydudan çekilen en son fotoğraf 25.06.2013 tarihine ait. Fakat şu an o tarihte çekilen fotoğraftaki ağaçlarda yerinde yok. En son çekilen fotoğrafla karşılaştırıldığında ağaç katliamı açıkça görülüyor.

 

Harita-kadastro teknikerinin uydu üzerinden ölçtüğü alan yaklaşık olarak 22.500 metrekare (22,5 dönüm). Yeşil alanda binlerce ağaç bulunuyor. Fakat yeşil alanda katledilen binlerce ağaçtan geriye sadece birkaç ağaç kaldı.

 

Belediye bir yandan yeni yaptığı yeşil alan-park için milyarlarca TL harcarken, diğer taraftan büyük emekler sarf edilerek yetiştirilmiş en 50 yaşındaki ağaçları katletti.

 

Yerinden sökülen ağaçların bir kenara atıldığı, başka yerlere dikilmediği iddia edilmişti.

 

Hatırlanacağı üzere Gezi Parkı olayları, BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından desteklenmiş ve kamuoyunda tepki almıştı. Önder ağaçların kesildiğini iddia ederek iş makinesinin önüne atlamış ve çalışmalara engel olmuştu.

BU KONU HAKKINDAKİ İLK HABER İÇİN TIKLAYINIZ.

ÇINARINSESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.