BDP'nin Kutlu Doğum Etkinliği samimi bulunmadı

BDP'nin Kutlu Doğum Etkinliği samimi bulunmadı

BDP'nin desteklediği Demokratik Toplum Kongresi(DTK) tarafından Diyarbakır Nevroz Parkı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğini halk samimi bulmayarak ilgi göstermedi.

DİYARBAKIR - BDP'nin desteklediği Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından Diyarbakır Nevroz Parkı'nda Kutlu Doğum adıyla düzenlenen etkinliğe Diyarbakır halkı ilgi göstermedi.

Eşcinsellik ve Marksizm günleri gibi İslam etkinliklerle gündeme gelen BDP, Diyarbakır'da Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum yılı münasebetiyle Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Belediyeye ait toplu taşıma araçlarının halkı alana taşımak için tahsis edilmesine rağmen alana boş olarak gelip gittiği görüldü.

Newroz etkinliğindeki gibi kalabalık bir kitle bekleyen BDP, halkın ilgi göstermemesi ve alanın büyük çoğunluğunun boş kalmasından dolayı alandan yapılan canlı yayını kesti.

Kutlu Doğum adı altında etkinlik düzenleyen BDP’nin, etkinliğin birçok noktasında stantlar açıp Abdullah Öcalan’ın salıverilmesi için imza toplaması programın amacının sorgulanmasına neden oldu.

Sunucular ve Sanatçı Muhterem Altuntop'un, Nevroz Parkı alanında piknik yapan halkı sık sık alana çağırmasına rağmen halkın alana gelmemesi ve alanın boş kalması dikkatlerden kaçmadı.

Etkinliğe katılan bazı kişiler, programın içeriğinden ve bayanlar ile erkeklerin bir arada olmasından dolayı etkinliği düzenleyenlere tepki göstererek lanı terk etti.

Peygamber efendimizin doğumu münasebetiyle yapılan bir etkinlik olmasına rağmen program boyunca ıslık ve alkışların çalınması ancak hiçbir şekilde salavatların getirilmemesi tepkilere neden oldu.

Artık gözler Peygamber Sevdalıları Platformu’nun yarın (20 Nisan) saat 13.00’te Nevroz Parkı’nda düzenleyeceği Kutlu Doğum Etkinliği’ne çevrildi. (Fikret Özkan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.