BDP'ye oy vermeyenlere hayat hakkı yok!

BDP'ye oy vermeyenlere hayat hakkı yok!

Seçim döneminde özellikle kırsal alanlarda silahlı güçleri ile bölge halkını BDP'ye oy vermeye zorlayan PKK, mütedeyyin insanlara zulmetmeye devam ediyor.

DİYARBAKIR - 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde bölgede yaşayan ve çevrelerinde mütedeyyin olarak bilinen şahısları seçim sonrası bölgeden sürmek isteyen PKK, dün gece saat 24.00 sıralarında Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Erkenciler (Gundé Şao) köyüne gelerek köyde ikamet eden H. A. ve eşi R.A’ya hakaret ederek darp etti.

 

“Siz ve çocuklarınız Türkiye’den gideceksiniz”
Yaşadıklarını İlke Haber Ajansına anlatan H.A, köye gelen PKK’lilerin kendilerine yerel seçimlerde HÜDA PARA oy verdiklerinden dolayı hakaret ettiklerini söyleyerek, “bize, ‘3 gün içerisinde evini yıkarak çocukların ile beraber Türkiye’yi terk edeceksin. Git karakola şikâyet et. Seni korumaya gücü yetenler varsa gelsin seni korusun’ diyerek tehdit ettiler. Hatta bir tanesi de elindeki ağaç ile bana birkaç tane de vurduktan sonra elindeki Kaleşnikofu göğsüme dayayarak beni öldürmekle tehdit etti.” diyerek yaşadıklarını anlattı.
 

 

“İsterseniz karakola gidip şikâyet edin”
H.A’nın oğlu A.A ise köyde kendilerine bu zulmün yapılmasının tek sebebinin İslami hassasiyetleri olduğunu ifade etti.
 

 

A.A, “Gece geç saatlerde 4 kişi gelerek kapımıza dayandılar.  Babamın koluna girip iteledikten sonra anneme de haram köpek dediler. Annem ile babamı kapı önüne çağırıp evden uzaklaştırdılar. Defalarca tehdit ettiler ve ‘isterseniz karakola gidip şikâyet edin’ diyerek açık açık meydan okuyorlardı. Zaten şikâyet etsek de bir şey çıkmıyor.” dedi.
 

 

“Kimsenin bizleri düşündüğü falan yok”
Bölgede devlet adına herhangi bir varlığın söz konusu olmadığını ve çözüm süreci adı altında yürütülen süreçte devletin tamamıyla bölge halkını PKK’lilerin insafına terk ettiğini dile getiren A.A, “Bizleri bu vicdansızların insafına terk etmişler. Kimsenin bizleri düşündüğü falan yok. Babama 3 gün mühlet verdiler. Bu 3 gün içerisinde köydeki evi yıkarak çocuklarınızla beraber Türkiye’yi terk edeceksiniz diyorlardı.” diye konuştu.
 

 

Kırsaldan BDP’ye gelen oyların kaynağı ortaya çıktı
Bölgede yaşanan seçim sürecinde yaşadıkları sıkıntılara da değinen A.A, kimsenin kendisini özgür iradesiyle ifade etmesine müsaade edilmediğini söyledi.
 

 

A.A, “Yaklaşık yarım saat beklediler. Bu adamlar köye seçim öncesinde de gelerek köylüleri ‘BDP dışında hiçbir partiye oy vermeyeceksiniz’ diye tehdit etmişlerdi. Bizim aile de HÜDA PAR’a oy vermişlerdi. Adam bundan dolayı babama ‘ben geçen sefer gelip size BDP’den başka kimseye oy vermeyeceksiniz demedim mi? diyerek hakaret ediyordu.” diyerek yaşadıklarını anlattı.   (Fikret Özkan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler