"Bebekleri öldüren zihniyet, yaralıları yaşatmaz"

"Bebekleri öldüren zihniyet, yaralıları yaşatmaz"

İsrail'in Ramazan ayında Gazze halkına yönelik saldırılarını kınayan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri, İsrail'in ambulansları da hedef aldığına dikkat çekerek, "Bebekleri öldüren zihniyet, yaralıların yaşamasına müsaade etmez." dedi.

DİYARBAKIR - Siyonist rejim İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu yüzlerce Müslüman hayatını kaybederken binlercesi de yaralandı.

 

İsrail’in söz konusu saldırıları, Türkiye ve dünya çapında yapılan protestolarla kınanmaya devam ederken Filistin’e havadan, karadan ve denizden saldıran İsrail’in yaptıklarına bir tepki de siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından geldi.
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Av. M. Hüseyin Yılmaz, Gazze’ye yapılan saldırılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

"Bebekleri öldüren zihniyet, yaralıların yaşamasına müsaade etmez”
İsrail’i zalim ve kana doymak bilmeyen canavar olarak niteleyen Yılmaz, “İsrail’in birkaç saatlik dahi olsa bir ateşkesi kabul etmeyeceği ortadadır. Çünkü varlıklarını zulüm üzerine kurdukları ortadadır. Yaralıların hastanelere yetişmesi demek kurtulmaları demektir. Bebekleri öldüren bir zihniyet, yaralıların yaşamasına müsaade etmez. Dolayısıyla böyle bir ateşkes ondan beklenemez. İsrail, ne zaman sıkışır ve zora girerse ateşkesi kabul eder.” dedi.

 

Kuran-ı Kerim’de belirtildiği gibi İsrail’in korkak bir topluluk olduğuna değinen Yılmaz, İsrail ordusunun yaptıklarının kendi cesaret ve kahramanlıklarına dayanmadığını söyledi.

 

“Ölümü dahi öldüren bir milletin karşısında hiç kimse duramaz”
Ölümü dahi öldüren bir milletin karşısında hiç kimsenin duramayacağını ifade eden Yılmaz, “İsrail ordusu, teknolojik imkânlarla savaşan bir ordudur. Onlar çok korkaktırlar. Korktukları için savaşçı tek bir Filistinlinin bir meydanda olduğunu bilseler oraya giremezler. Ancak bomba ve roketlerle oraya girmeye cesaret ederler. Gazzeli Müslümanlar, hayatlarını Allah’a adadıkları için ölümden korkmuyorlar. Dolayısıyla ölümü dahi öldüren bir milletin karşısında hiç kimse duramaz. Bir mıntıkada bir tek mücahit dahi varsa, İsrail askerleri o mıntıkaya giremez. Tekbir seslerinin dahi onları ne derece sindirip korkuttuğu ortadadır.” diye konuştu.

 

Gazze’deki içler acısı durumun dünya Müslümanlarının uyanışı için bir vesile olmasını dileyen Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Yahudi devletinin yıkılışını görmek istediklerini söyledi.

 

“İsrail’in ölüleri artacak ve ebedi cehenneme yollanacaklar”
İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarda kalbinde her zaman korku olduğunu dile getiren Memiş, “Gazze’deki kardeşlerimiz ölüme hazır bir şekildedir. Bir tarafın ölüleri diğer tarafın da şehitleri vardır. Bu cenazelerin ortadan kalkması insani bir durumdur. Herkes belli bir süre ateşkes sağlayarak kendi yaralıları ve cenazelerini alır. İsrail, elindeki her güce rağmen ateşkesi sağlamıyorsa bu, İsrail’in psikolojik olarak çöktüğü ve savaşın sonuna geldiğinin işaretidir. İsrail için bir tane asker dahi 10 bin insana bedel şeklindedir. Çünkü kendileri aşırı bir şekilde ölümden korkuyorlar. İlerlerken dahi kendilerine kurşun isabet etmemesi için her türlü tedbiri almaya çalışıyorlar. Bunu da çok iyi bilmeleri gerekir ki, İsrail devletinin ölüleri artacak ve ebedi cehenneme yollanacaklar.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler