Bedddiuzzaman Said-i Nursi, Şırnak’ta anıldı

Bedddiuzzaman Said-i Nursi, Şırnak’ta anıldı

Şırnak Üniversitesi Doğru Batı Kardeşlik Kulübü tarafından organize dilen programla, Beddiuzzaman Said Nursi, vefatının 55’inci yıldönümünde anıldı.

Doğu Batı Kardeşlik Kulübü, Şırnak Üniversitesinde “Bediuzzaman’ı anma ve anlama “ etkinliği düzenledi.

Şırnak Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen programa, Şırnak HÜDA PAR İl  Başkanı Abdullah Kılıç, ilçe Bakanı Emcet Yalçın, Tügva İl Başkanı Cumali Tahir Arpas, Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Üsatd Bediuzzaman Said Nursi’nin vefatının 55’inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Üstad, büyük azim ve fedakarlık sahibiydi”

Programın açılış konuşmasını yapan Doğu Batı Kardeşlik Kulübü Başkan Yardımcısı Lütfi Tekin, Üstadın amacının  sadece İslam’a hizmet etmek ve Allah rızasını kazanmak olduğunu belirterek, “Üstad,yaptığı hizmetlerden hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamış yılgınlık göstermemiştir.Bizde onun bu misyonunu gaye edinip onun göstermiş olduğu bu azmi fedakarlığı üzerinden gitmemiz lazımdır” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Zülfikar Fırat, üstad Beddiuzzaman’ın fikir hayatından kesitler aktardıktan sonra, “İslam yolunda ana temel ancak geçmişten alınacak öğretilerle geleceğe sunulabilir. İslam’ı bir ağaca benzetirsek bu ağacın içerisinde mutlaka kökler olması lazım gövdenin bulunması lazım aynı zamanda o gölge üzerinde  dalların ve bunun sonucu olarak bir meyve meydana gelecektir.Bugünlerden ne kadar istifade edebilirse  bir kişi o kadar geleceğini daha iyi kurabilir toplum içerisinde daha iyi bir meyve verebilir. Aksi takdirde geçmişten kopuk sadece kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırsa biri mutlak suretle bu uzun yolda İslam yolunda önüne çıkacak engeller karşısında sıkıntılar yaşayacak yada ortada kalacaktır” şeklinde konuştu.

“Tek çözüm İttihad-ı İslam’dır”

Üstadın Kürt meselesi ile ilgili 1909 yılında kaleme aldığı münazarattan da örnek veren Fırat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üstad, Kürt meselesi ile ilgili münazaratta çok ciddi anlamda, bugünkü yaşadığımız sorunun çözümünü sunuyor.Bakın ne diyor Üstad: ‘Yaşadığımız bu coğrafyanın sorunlarının tek çözümü İttihadı İslam’dır.’ Yani Müslümanlar ne olduklarının farkına varacaklar .Müslümanlar bununla beraber yan yana gelecekler ve Müslümanlar  İslami bir kimlik üzerine, bu toplumun sorunlarını çözeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda, Bediuzzaman Said Nursi’nin yazdığı eserlerin çoğunluğu Kur’an-ı Kerimden esinlenerek yazıldığını belirten Fırat, katılımcılara onun hayatını ve eserlerini okuma tavsiyesinde bulundu.

Botan İlahi Grubu Sanatçısı Salih Gül’ün seslendirdiği ilahileriyle renklendirdiği program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.