"Bedel isteyen bir coğrafyada yaşıyoruz"

"Bedel isteyen bir coğrafyada yaşıyoruz"

Bingöl'de düzenlenen bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, bedel istenilen bir coğrafyada yaşadıklarını söyledi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma merasimine katılan HÜDA PAR Başkan Yardımcısı Said Şahin, dünyanın gözünü diktiği, yüzyıllardır hakim olmak istediği bir coğrafyada yaşadıklarını bu coğrafyada yaşamanın bedel istediğini ifade etti.  

Karlıova HÜDA PAR İlçe Teşkilatı tarafında piknik alanında düzenlenen bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Başkan Yardımcısı Said Şahin, ilçe halkıyla bir araya gelerek bayramlaştı.

Bayramlaşma merasimi ve yemek ikramında sonra davetlilere hitap eden Şahin, "Öncelikle bir Kurban Bayramı yaşıyoruz. Karlıova’da sevdiklerimizle bayramı geçirmek gerçekten bizleri sevindiriyor. 2014 yılında Kurban Bayramı'nın Ekim ayında kardeşlerimizi kaybettik. İçimizde değerli kardeşlerimizi kurban verdik ve onları hayırla had ediyoruz. Çok değerli kardeşlerimiz kurban bayramında İbrahimlerin yaşandığı günlerde, Nemrut'un ateşte yakmak istediği İbrahim’in hatıralarının yaşandığı bu kurban bayramında, kardeşlerimizin yakıldığı gündür bizim için Kurban Bayramı. Bizler onların aramızdan olmamalarına üzülüyoruz ama bir yandan da seviniyoruz, çünkü elinde sonunda ölümle terk edilip gideceğimiz bu dünyayı en güzel şekilde şahadetle terk ettiler, ölümü şahadetle taçlandırdılar. Bizler öyle inanıyoruz çünkü şehitler diridirler ve Rablerinin katında rızıklandırılıyorlar, onlar hayattadır ve sizler onun farkında değilsiniz. Bu yüzden Rableri tarafında rızıklanan kardeşlerimize seviniyoruz. Yüce Rabbim onların kanını bu coğrafyanın bereketine dönüştürsün." dedi.

"15 Temmuz'da 245 kardeşimiz kahramanca can verdi"

"Bu ülkenin geleceğine, İslam'ına ve Müslümanlığına darbe yapmak istiyorlar." Diyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Çeşitli örgütlerle yaptığı darbelerde bizler biliyoruz ki Amerika’nın ve İsrail’in olduğu darbelerdir bunlar.6-7 Ekim'de PKK eliyle darbe yaptılar, ama bu genç kardeşlerimiz canlarını vererek bu darbeyi önlediler. O darbenin boşa çıkmasını sağladılar ve biryandan onların iç yüzlerini ortaya çıkarmaya vesile oldular. Yine 15 Temmuz’da 245 kardeşimiz fedakârca can vermeseydi, tankların önüne çıkmasaydı, uzanan namlulara göğsünü siper etmeseydi yine memleket çok farklı yerlerde olacaktı. 245 kardeşimiz kahramanca can verdi ve memleketin geleceği kurtarıldı. Yaşadığımız bu coğrafya bedel isteyen bir coğrafyadır, çünkü dünyanın gözünü diktiği, yüzyıllardır hâkim olmak istediği bir coğrafyadır burası"

"Kemalist rejimin zulmünü iliklerimize kadar yaşadık"

Amerikan’ın İsrail’in bu ülkeye yönelik saldırılarının yanında durmayacaklarını ifade eden Şahin, “Ülke olaraktan sıkıntılı bir dönemde geçiyoruz, biz bu ülkede 90 yıl Cumhuriyetin zulmünü gördük. Bu ülkede Kemalist rejimin zulmünü iliklerimize kadar yaşadık. Hem Müslümanlığımızdan dolayı, hem kimliğimiz ve Kürtlüğümüzden dolayı yaşadık. Kemalist rejimle kavgamızı sürdüreceğiz, biz içerde tepkimizi, eleştirilerimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama hiçbir zaman içerde Kemalist rejime, devlete karşı mücadelemizi sürdürürken, dışarıdan Amerikan’ın İsrail’in bu ülkeye yönelik saldırılarını yanında durmayacağız. Bu ülkeye yönelik atılan tokatlarına destek vermeyeceğiz ve darbelerinin yanında olmayacağız. Biz kavgamızı kendi içimizde veririz ama Amerika İsrail bu ülkede darbe yapacaksa orda dur diyeceğiz. Biz kendi içimizde kendimizi düzeltmenin mücadelesini verirken, sizinle birlikle sizin işinize yarayacak pozisyonlar almayacağız. Sapla samanı birbirine karıştırmamamız lazım. Bu ülkede bir şeyler yapmaya çalışanların doğrularına doğru, yanlışlarına yanlış diyeceğiz.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Şahin ve beraberindekiler vedalaşarak ilçede bulunan taziye evlerine giderek ailelere başsağlığı diledi. (İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.