Bedelli askerlikte temel eğitim 21 güne indirildi

Bedelli askerlikte temel eğitim 21 güne indirildi

​AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesindeki 28 gün temel eğitimin 21 güne indirilmesini teklif edeceklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesindeki 28 gün temel eğitimin 21 gün olarak revize edilmesini teklif edeceklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik teklifine ilişkin, "28 günlük temel askerlik ile ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte. Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona bir öneride bulunacağız. 28 günlük temel askerlik eğitimi yerine 21 günlük temel askerlik görevinin ifa edilmesi ile beraber tüm vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanmış olacak ve temel askerlik görevini yerine getirmiş sayılacaklardır." diye konuştu.

Bedelli askerlik düzenlemesi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Teklif ardından Genel Kurul gündemine gelecek.

Teklife göre, yaş 25, ücret 15 bin TL, 28 gün temel askerlik eğitimi olacağı bekleniyordu ancak AK Parti Grup Başkanvekili Muş'un yaptığı son açıklamada temel eğitimin '21 gün' olması bekleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.