Bediüzzaman Sudan'da yâd edildi

Bediüzzaman Sudan'da yâd edildi

Hayrat Vakfı Sudan Temsilciliği Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 56. Yılında, Sudan’ın başkenti Hartum’da özel bir programla yâd etti.

Hayrat Vakfı Sudan Temsilciliği Bediüzzaman Said Nursi vefatının 56. yılında, Sudan’ın başkenti Hartum’da Afrika Üniversitesi konferans salonunda özel bir programla yâd etti. 

Geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen ‘Ey üstadım! Bizler davetine icabet ettik.’ adlı konferans, Hayrat Vakfı önderliğinde Uluslararası Afrika Üniversitesi’nde bu sene ikincisi icra edildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans, selamlama ve tanıtım konuşmalarıyla devam etti.

Afrika’nın en büyük sivil toplum kuruluşu Munazzamatu Dawa alislamiyye’nin başkanı ve cumhurbaşkanı danışmanı Prof. Dr. Abdürrahim Ali, Sudan'da ve Türkiye’de Risale-i Nurlardan çok istifade ettiğini söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'yi  'asrımızın imamı' olarak nitelendiren Ali, Bediüzzaman'ın Kur'an ayetlerini asrımızın ihtiyaca en uygun bir şekilde bize tefsir ettiğini söyledi. Prof. Ali, "Bizim bu asırda en çok ihtiyacımız olan Fen ilimleri ile dini ilimleri birleştirmiştir. Bizler yıllardır medreselerde sadece dini ilimleri tahsil ettirmekteyiz ama Bediüzzaman'ın metoduna baktığımızda her ikisinin beraber okutulması gerektiğini görmekteyiz. Kuran hizmetinde ve ümmetin savunma noktasında özellikle gençlerin büyük bir gayretle yaptıkları bu çalışmalar. Sadece İslamiyet’e değil bilakis bütün insanlığadır."’ dedi.

Hartum Türkiye büyükelçisi adına çalışmaya iştirak eden Başkonsolos Ali Tunç, Hayrat Vakfına teşekkür edip bu tür çalışmalara her zaman destek çıktıklarını ifade edip kursiyerden bazılarına sertifikalarını takdim eti.

Programın sonunda Risale-i Nur kamplarına katılan 250 genç ve hocaları sertifikalarını aldılar. Bunun yanında Hayrat Vakfı, Konferans’a katılan herkese Bediüzzaman Hazretleri’nin en yakın talebesi ve ondan sonra hizmeti devam ettiren, Hayrat Vakfı kurucusu, Tevafuklu Kur’an-ı Kerim’in kâtibi Ahmed Hüsrev Altınbaşak Efendi’nin yazmış olduğu Kur-an-ı Kerim hediye edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler