Belarus'ta kimliklerde başörtülü fotoğraf yasağı

Belarus'ta kimliklerde başörtülü fotoğraf yasağı

Belarus, kimlik ve pasaportlarda başörtülü fotoğraf kullanımını yasakladı

Belarus’ta da Müslüman kadınların kimlik belgesi için başörtülü fotoğraf vermesi yasaklandı.

Ülkenin başkenti Minsk’te hükümete bağlı Dinler ve Milletler Komiserliği Dinlerarası Konseyi olağan toplantısında çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlar arasında Müslüman kadınları yakından ilgilendiren kimlik belgelerinde başı açık fotoğraf zorunluluğu da yer alıyor.

Belarus İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Dairesi Başkanı Dmitry Levchenko şapka ve başörtüsü ile çekilmiş fotoğraflarla kimlik belgesi ve pasaport verilmeyeceğini açıkladı. Levchenko, 2008 yılında da başı kapalı olarak çekilen fotoğraflarla pasaport verilmeyeceği hakkında bir karar bulunduğunu hatırlattı.

Toplantıya katılan Belarus Müftüsü Ali Varanovich her Müslüman kadının başörtüsü takması gerektiğini ve bütün İslam ümmetinin bu konuda hemfikir olduğunu, başörtüsü olmadan fotoğraf çekmenin Müslüman kadın için çözülemeyecek ciddi bir sorun olduğunu belirterek yasağın devlet ve Müslüman vatandaşlar arasındaki güveni sarsacağını ifade etti.

Ancak Ali Varanovich’in bu konuşması konseyin diğer üyeleri tarafından desteklenmedi. Konsey Başkanı Leonid Gulyako bu konuda İçişleri Bakanlığının kararına uyacaklarını bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler