Belçika'da Şehit Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı

Belçika'da Şehit Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı

HDPKK tarafından silahlı saldırı sonucu şehit edilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için Belçika'nın Antwerpen kentinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Belçika'nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Eğitim Kültür Derneği Camiinde, Diyarbakır'da HDPKK tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran’ın Diyarbakır’da uğradığı suikast sonucu katledilmesine Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’daki İslami STK’lardan da tepki yağıyor.

Baran’ın şehadetinin ardından Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi gıyabi cenaze Belçika'nın Antwerpen kentinde de gıyabi cenaze namazı kılındı.   

Belçika'nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Eğitim Kültür Derneği üye ve gönüllülerinin şehit için saf tutup kıldığı cenaze namazının ardından, şehit Aytaç ve diğer tüm İslam şehitleri için Fatihalar okundu, dua edildi. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.