Belçika polisi Salih’in katilini neden bulamıyor?

Belçika polisi Salih’in katilini neden bulamıyor?

BRÜKSEL - Belçika’nın Charleroi kentinde Mehmet Salih Kaya isimli Müslümanı katleden PKK’li Abdulhakim Kaya, polis tarafından hâlâ bulunabilmiş değil.

Mardin’in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Altınoluk (Gêra Cafer) köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Salih Kaya, dört yıl önce yerleştiği Belçika’nın Charleroi kentinde 16 Mayıs günü uğradığı saldırıda bıçaklanarak katledildi.

Mehmet Salih Kaya’yı kalbinden bıçaklayarak katleden, Charleroi Kürt Toplum Merkezi isimli PKK kuruluşunun üyesi Abdulhakim Kaya aradan bir hafta geçmesine rağmen hâlâ Belçika polisi tarafından bulunabilmiş değil.

1978 doğumlu olan Mehmet Salih Kaya, dört yıl önce Mardin’den ayrılarak Belçika’nın Charleroi kentine yerleşmişti. Tanımadığı şehirde PKK’lilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede ikamet etmeye başlayan Salih Kaya, sık sık PKK’liler tarafından tehdit edildiyordu.

Charleroi Kürt Toplum Merkezi isimli PKK kuruluşunun örgütlü olduğu mahallede yaşayan Kürtler de bu derneğe gitmeleri, faaliyet ve etkinliklerine katılmaları hususunda baskı görüyor.

Evli ve biri erkek ikisi kız, 3 çocuğu olan Mehmet Salih Kaya, tek böbrekli olduğu için çoğu zaman çalışamadığı, kimi zamanlar ise inşatlarda fayans ustası olarak çalıştığı belirtildi.

Avrupa’nın göbeğinde, Avanue Mascaux Mahallesi 247 Marcinelle sokakta ikamet eden katil Abdulhakim Kaya’nın aradan geçen bir haftaya rağmen hâlâ bulunamamış olması, Belçika polisinin cinayet olayını ciddiye almadığı, yeteri tahkikat ve güçlü bir soruşturma başlatmadığı kanısını kamuoyunda oluşturdu.

Özellikle Avrupa’da PKK kuruluşlarının gurbette yaşayan Kürtlere ne gibi baskı ve zulümler uyguladığı, Mehmet Salih Kaya cinayeti ile de bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Katil Abdulhakim Kaya’nın PKK için 20 bin avro karşılığında insan kaçaklığı yaptığı, aynı zamanda Avrupa’da Kürtler arası yaşanan sorunlarda PKK adına aracı olup 30 bin avro ceza kestiği öğrenildi. Bunlarla beraber Abdulhakim Kaya’nın Avrupa’da PKK’ye haraç vermeyen ve isteklerine boyun eğmeyen başka kişileri de darp ettiği biliniyor.

Ayrıca Abdulhakim Kaya’nın, Charleroi Kürt Toplum Merkezi isimli PKK kuruluşunun tertiplemiş olduğu gösterilerde en ön saflarda olduğu görülüyor.

Öte yandan katil Abdulhakim Kaya’nın yaklaşık 10 yıl Brüksel'de PKK için çalıştığı daha sonra örgüt tarafından Charleroi kentine gönderildiği ve burada örgütün illegal işlerinde görevli olduğu öğrenildi.  (İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.