Belçikalı Peygamber âşıkları Anvers’te buluştu

Belçikalı Peygamber âşıkları Anvers’te buluştu

Belçikalı Peygamber âşıkları Avrupa Peygamber Sevdalıları ve El Gazali Eğitim Kültür Derneğinin birlikte düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliğinde buluştu.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Avrupa genelinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor.

Organizasyonunu Belçika’nın Anvers kentinde uzun yıllardır yaptığı İslami ve kültürel hizmetleriyle tanınan El Gazali Eğitim Kültür Derneğinin üstlendiği Kutlu Doğum etkinliği,   “Adalet ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed” teması ile gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu programda coşkulu ve duygulu anlar yaşandı.

Açılışının Avrupa İslam Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Molla Mücahit Haksever Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldığı program, H. Cemal Ekinci’nin okuduğu Veda Hutbesi ile devam etti.

El Gazali Derneği adına Molla Abdurrahman Ortaç programın açılış konuşmasını yaparken, Milli Görüş Hizmet Camii İmamı Ömer Güngör Hoca’da bir selamlama konuşması yaptı.

Etkinlik Bünyamin Ortaç’ın Kürtçe, Mutlu Kaya’nın Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin okunması sırasında katılımcıların dağıtılan güller ile salavatlara eşlik ettiği görüldü. Kevser, Hicret ve Susa İlahi Grupları ile ilahi ses sanatçısı Mehmet Zeki’nin seslendirdiği ilahilerle programda coşkulu anlar yaşandı. Avrupa İslam Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Molla Mücahit Haksever Hoca’nın konuşmasıyla devam eden programda, El Gazali kız ve erkek öğrencilerinin seslendirdikleri ilahiler katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Haksever konuşmasında, Rebiul Evvel ayının Araplarda baharı temsil ettiğini belirterek,  Peygamber Efendimizin de tıpkı kışın donukluğundan, ihtiva ettiği hastalıklardan sonra gelen bahar mevsimi gibi dünyaya teşriflerinden sonra canlanışın, yeniden dirilişin sembolü olduğunu belirterek,   “Kâinatta cahiliye devrinde bir kışa bürünmüş insanlar, insanlığından çıkmış bir vaziyette baharı bekliyordu. İşte Resulullahın dünyaya teşrif ettiği o gün, baharın geldiği o gün, zalimlerin zulüm sarayları birer birer yıkılıyordu. Ve mustazafların, mazlumların semalarında bir yıldız doğuyordu. Rasulullah nasıl gelişiyle kâinatta bir inkılap yaptıysa, insanlarda da bir inkılap yaptı. Bu inkılap kıyamete kadar devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Program, Türkiye ve Avrupa’da her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavının Belçika ayağında dereceye girenlerin isimlerinin açıklanması ve ödül töreniyle devam etti.

Siyer Sınavında Hüseyin Cemal Ekinci birincilik ödülü olan Umre ziyaretini kazanırken, Tuba Düzgün ikincilik ödülü olarak tablet, Ali Murat Ekinci de üçüncülük ödülü olarak Risale-i Nur Külliyatı kazandı.

Etkinlik M. Fatih Demirtaş’ın konuşmasıyla devam etti.

Demirtaş konuşmasında, “Şayet Efendimiz olmasaydı inanın bizler, Mekke müşriklerinden daha beter, daha vahşi bir halde olacaktık. Kızlarımızla birlikte erkek evlatlarımızı da diri diri gömecektik, nesilleri ve ekinleri yok edecektik. Fırsat elimize geçtikçe insanlığı yok edecektik. Bugün eline fırsat geçip te İslam’dan habersiz, Kur’an’dan ve Resulullahın sünnetinden habersiz olanların insanlığı yok ettiği gibi, belki biz de yok edecektik. Ama Onunla insanlığı öğrendik. Cehaletle mücadele etmeyi öğrendik. Bu Kutlu Doğum programlarını yapmak için çaba ve gayret gösteriyoruz. Niye yapıyoruz? Yeniden Allah Resulünün bakışını topluma kazandırmak için. Biz ancak Peygamber Efendimizin bize bıraktığı mirasa ve Kur’an’a sahip çıkarak Efendimize vefa borcumuzu ödeyebiliriz.” dedi.

Fatih Demirtaş Hoca’nın konuşmasının ardından sahneyi El Gazali Tiyatro Ekibi alarak, Hz. Cafer bin Ebu Talib ile Habeş Kralı Necaşi arasında geçen konuşmayı konu alan bir tiyatro gösterisi sergiledi. Tiyatroda Muhacir Müslümanların tavırlarının Resulullahın tavsiyeleri ve Allah’ın ayetleri çizgisinde olduğu yansıtıldı.

Tiyatroda Meryem suresinin okunduğu esnada izleyenlerin gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Tiyatronun ardından, Program göğe açılan eller eşliğinde Mustafa Aykut Hoca’nın kapanış duasını okumasıyla son buldu. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler