Belediye başkanından "taziye yemeklerinin kaldırılması" önerisi

Belediye başkanından "taziye yemeklerinin kaldırılması" önerisi

Adıyaman Belediye Başkanı Kutlu, sosyal medya hesabından "taziye yemeklerinin kaldırılması" önerisinde bulundu.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, bölge kültürünün vazgeçilmezlerinden olan taziyelerde taziye sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan yemeklerin kaldırılması için sosyal medya hesabından bir kampanya başlattı.

Taziye sahipleri için büyük bir yük haline gelen "taziye yemeklerinin kaldırılması" önerisinde bulunan Kutlu, kamuoyundan destek bekliyor.

"Ölenin ardından kalanları da biz öldürmeyelim"

Kutlu, "Bizim kültürümüzde taziyelerde yemek pişmez, komşular taziye evine yemek götürürler. Şimdilerde taziye sahipleri düğün gibi yemek indirmeye başladılar. Ölenin ardından kalanları da biz öldürmeyelim. Taziye yakınlarına belediye yemek göndersin. Misafirlerin müsaadesiyle afiyet olsun." dedi.

Taziye sahipleri, şu an uygulanan sistemde Adıyaman Belediyesi tarafından sadece bir gün yapılan yemek ikramının dışında kendi imkânlarıyla misafirlerine yemek indirmek zorunda kalıyorlar. Bu da onları hem maddi hem de manevi olarak yoruyor.

Bunun yerine, sadece taziye sahiplerine günlük 50 kişilik yemeğin belediye tarafından karşılanması önerisinde bulunan Kutlu'nun bu önerisine bir destek de Adıyaman Belediyesinin resmi Facebook sayfasından konuyla ilgili başlatılan ankete katılan vatandaşlar verdi. Oy kullanan vatandaşların yüzde 80'i kampanyaya destek verirken, kampanyaya karşı çıkan yüzde 20'lik kısım ise taziye yemeklerinin kalması gerektiği yönünde görüş bildirdi. 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.