Diyarbakır'da belediye otobüslerinin çalışmaması halkı mağdur ediyor

Diyarbakır'da belediye otobüslerinin çalışmaması halkı mağdur ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından belediye bünyesindeki toplu taşıma araçları dünden bu yana kontak kapattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından  belediye bünyesindeki toplu taşıma araçlarının dünden bu yana kontak kapatması nedeniyle halk mağdur ediliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüslerinin, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile doğalgaz yakıt istasyonuna çekildiği görüldü.

Dicle Üniversitesindeki otobüs durakları başta olmak üzere kentteki otobüs duraklarında kontak kapatma eylemi nedeniyle yoğunluk yaşandı. Birçok vatandaş işyerlerine, öğrenciler de okullarına kimi yerlerde birkaç araç değiştirerek gecikmeli olarak gitmek zorunda kaldı.

Kayapınar ilçesinin 500 evler ve otogar bölgelerinden dolmuş ve özel halk otobüsü hattının olmaması nedeniyle, Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’ne gitmek için sabahın erken saatlerinden duraklarda bekleyen vatandaşlar, belediye otobüslerinin çalışmaması nedeniyle, hastaneye gitmek için birkaç araç değiştirerek mağduriyet yaşadı. 

Hatırlanacağı üzere daha önce de Diyarbakır’ın Sur ve Silvan’a ilçelerine kayyum atanmasına tepki bahanesiyle Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki toplu taşıma araçlarına kontak kapattırılmasıyla ilgili olarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında "Görevi Kötüye Kullanmak" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

İLKHA








 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler