"Belediye vatandaşa çifte standart uyguluyor"

"Belediye vatandaşa çifte standart uyguluyor"

Son iki gündür Şırnak merkezde yağan yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken Kumçatı Beldesi (Dergule)vatandaşların evlerine su bastı. Vatandaşlar belediyenin kendilerine yardımcı olmadığını belirterek çifte standart uygulandığını iddia ettiler.

ŞIRNAK-Yurt genelinde yağan yağışlar etkili oldu. Şırnak’ta 2 gündür yağan yağışlar hayatı olumsuz etkilerken Kumçatı Beldesi vatandaşların evine su bastı.

 

Evi sel baskınına uğrayan Kumçatı (Dergule) Beldesi sakinlerinden Ahmet Korkmaz, yaz aylarından beri yetkilileri su ve olumsuz havalarda evinde meydana gelebilecek olası olumsuzlukları paylaştığını fakat belediyenin bu İsteklerine duyarsız kaldığını ifade etti.

 

 

Yağmurun yağmasıyla birlikte suyun olduğu gibi içeriye evlerine dolduğunu kendi imkânlarıyla çözmeye çalıştığını fakat çaresiz kaldığını söyledi.

 

Kış aylarında kendi evinin içinin dışarıdan farksız olduğunu ifade eden Korkmaz daha sonra,’’ Benim maddi durumum iyi değildir evin arka tarafına kum dökecek mucur dökecek imkanım yoktur. Daha yazın başında Belediyeye başvurdum. Onlara durumu izah ettim kış olursa yağan yağmur direk evime girecek bana yardımcı olun diye. Onlarda duyarsız kaldılar. Yağan yağmur olduğu gibi evime giriyor bütün eşyalarım ıslandı peynirim kış yiyeceğimi çöpe attım. Belediye gittim ‘hava yağmurludur gelemeyiz dediler’ 5 yıldır benim durumum aynı bir türlü sesimi duyuramadım. Artık bu işin içinde başka şeylerin olduğunu düşünüyorum. Ben HDP’li olmadığım için beni başından savıyorlar çünkü onların taraftarlarına hemen koşuyorlar mahalleri parkeli caddeleri düzgün bize gelince bin türlü mazeret üretiyorlar’’ diyerek belediyenin çifte standartlığına dikkat çekti.

 

Sesini yetkililere duyurmak istediğini ifade eden Korkmaz son olarak, “HDP hizmet için değil, bilakis halkı mağdur etmek için vardır. Bu sorunumu yazın kendilerine ilettim maalesef dalga geçercesine cevaplar alıyorum (hava yağmurludur gelemeyiz) belediyenin bu cevabı dalga geçmek değil de nedir? Bir can pazarı var ciddi bir mağduriyet var ama belediye ortalıkta yok’’diyerek mağduriyetini dile getirdi(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler