Belediyeden çıkarılan işçiler basın açıklaması yaptı

Belediyeden çıkarılan işçiler basın açıklaması yaptı

Ceylanpınar Belediyesi tarafından işten çıkarıldıklarını idea eden işçiler basın açıklaması yaptı.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar belediyesi işçileri işten çıkarıldıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptılar.  İşçiler maaşlarının verilmesini istediler.

 

İşçiler adına basın açıklaması okuyan Abdulbaki Mamu, belediye işçileri olarak ne yedikleri ekmeğe ihanet edeceklerini nede ekmek yedikleri çanağa ihanet  etmediklerini ve etmeyeceklerini  söyledi.

 

Yaklaşık 140 işçi arkadaşının haksız bir şekilde işten çıkarıldığını ifade eden Mamu, “Yaklaşık iki aydır çalışan ve işten çıkarılan işçiler maaşını alamıyor. Bu durumdan başta hak sahipleri, aileler ve esnaf memnun değildir.” Dedi.

 

Maaşların önenmemesini siyasi bir karar olarak nitelendiren Mamu, maaşların, “Bu karardan hoşnut değiliz. Biz Belediye işçileri olarak başta Başbakana, Bölge milletvekillerine ve çalışma bakanına bu açıklama ile sesimizi duyurmak istiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Ceylanpınar Belediye Danışmanı Mehmet Said Atilla ise, “Biz kimseyi işten çıkarmadık, anlaşmalı firmaların kendi kararlardır. Firmalar onları işten çıkarmıştır. İşçi Kıyımını biz değil Bozova belediyesi yaptı.” İfadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.