Belediyeden çıkarılan taşeron işçiler eylem yaptı

Belediyeden çıkarılan taşeron işçiler eylem yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesinde taşeron işçi olarak çalışan ve yerel seçimlerden sonra işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

MERSİN-  Mersin Büyükşehir Belediyesi taşeron işçisi olarak çalışan ve yerel seçimlerden sonra değişen belediye yönetimi tarafından işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı.

 

Sabah saatlerinden itibaren İstiklal Caddesi üzerinde bulunan DİSK- Genel İş Sendikası önünde toplanan işçiler, buradan ellerindeki pankartlar ile slogan atarak yürüyüşe geçti.

 

Bazı sendikalar ve STK’ların da destek verdiği yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi binası önünde son buldu.

 

İşçiler, belediye giriş kapısı önünde basın açıklaması  yapmalarına  izin  verilmeyince, belediye binasına yakın yerde basın açıklaması düzenledi.

 

DİSK-Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz'ın  mazbatasını alır almaz, çalışan işçilerle sorunlarının olmadığı yönünde açıklamalar yaptığını ve daha sonra ise,   işçileri işten çıkardığını ileri sürdü.

 

Göksoy  şunları söyledi:  " Bildiğimiz kadarıyla,  İhale süresi bitti denilerek,  ‘Yaşlılarla İlgilenen Dost Eli Projesinde çalışan’ 45 işçi, sinekle mücadelede çalışan 97, Proje Müdürlüğünde çalışan 19 ve en son da Basketbol Spor Kulübünde çalışan 9 işçinin işine son verildi."

 

Eylemlerinin işçiler dönene ve işçilerin çıkarılması durana kadar süreceğini kaydeden Göksoy, işten atılan işçilerin, taşeronda asgari ücretle çalışan işçiler olduğunu belirtti.  (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler