Belediyeden Tuşba Sizi Dinliyor Projesi

Belediyeden Tuşba Sizi Dinliyor Projesi

Tuşba Belediyesi, Tuşba Sizi Dinliyor sloganı ile cami, park ve toplu yaşam alanlarında stant kurarak vatandaşların, görüş, düşünce, önerileri ve taleplerini yerinde alıyor.

Tuşba Belediyesinin, her hafta düzenli olarak yaptığı ‘Halk Günü’nün yanı sıra cuma günleri ise mahalle mahalle, sokak sokak halkı dinliyor.

Her cuma görevlendirilen 5 birim müdürü ve beraberindeki teknik personeller, cuma saatinden önce belirlenen cami önünde "Tuşba Sizi Dinliyor" sloganı ile standını kurarak gelen cami cemaatinin sorun sıkıntı görüş, düşünce ve önerilerini alan ekipler, gün sonunda hazırladığı raporu, Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye sunuyor.

Tuşba Belediyesinde yapılan açıklamada, yerinde alınan taleplerin alanda yapılan tespitlerle anında müdahaleler yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Diğer kamu kurum ve kuruluşları ilgilendiren konular takip eden haftanın ilk pazartesi günü ilgili kurumlara iletilmekte ve işler takip edilmektedir. İletişim bilgileri alınan halkımıza mutlaka geri bildirimlerde bulunulmaktadır. Bugüne kadar, 2014 yılının başından bugüne kadar tüm kırsal mahallelere gidilere o mahalle halkı ile birlikte Cuma namazı kılındıktan sonra taziye evlerinde yemekli bir toplantı yapılarak halkımız dinlenmekteydi. İlçe merkezindeki 10 mahallede bulunan yaklaşık 75 caminin tümünün önünde stantlar kurarak vatandaşı birim müdürlerimiz ve teknik elemanlar tarafında dinleyerek, birlikte Cuma namazı eda edilmektedir." denildi.

Daha sonra mahallinde sorunlar tespit edilerek, alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken faaliyetler halkın talepleri doğrultusunda sorunsuz bir şekilde yapılarak bu güne kadar geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Özgökçe, böylelikle gönül belediyeciliğin en önemli adımı olan halkla birlikte olma ve problemlere yerinde müdahale yapıldığını söyledi. B

Özgökçe, "Bu şekilde biz herkesi, her vakit, her yerde dinliyoruz ve yüzbinler hamdolsun çok sıkı bir iletişim içindeyiz. Özellikle her cuma namazında camilerimiz ile halkımızın yoğun oldukları ortamlarda karşılıklı iyi niyetle, tevazu, samimiyet ve gayretle sahada bilgiler toplanmaktadır. Bu şekilde bir günde binlerce kişiyi aynı anda dinleme imkânını buluyoruz. Elimizden geldiğince gerek halk günlerinde gerekse düğün, taziye, şehit ailesi, gazi, engelli, yaşlı ve hasta ziyaretlerimizle vatandaşlarımız ile iç içeyiz. Ayrıca bu faaliyetimiz ile hangi mahallede, hangi sokakta, hangi sitede, hangi apartmanda ne sorun var, hepsine vakıfız. Hatta hangi vatandaşımızın ne tür ihtiyacı olduğunu dahi çok iyi belirliyoruz ve ona göre çözümler üretiyoruz. Stratejik planlarımız ve bir yol haritası dâhilinde tespit edilen tüm sorunlar bu şekilde yerinde tespit edilerek çözümler üretilmektedir." dedi.

2023 hedeflerine ulaşmanın yolunun en kısa vakitte ve en az maliyetle en iyi hizmeti halka sunabilmek olduğunun altını çizen Özgökçe, "Bizler şehrin emini olarak, bu emanetlerin de eminiyiz. Bu çağda tüm dünya genelinde yaşanan küresel sorunlar ile yereldeki mikro düzeydeki tüm belediyecilik faaliyetlerinin vaktinde hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır. Her daim, 'önce memleket, önce millet' diyerek, vefalı ve kadirşinas halkımız için daha pek çok projelerimiz ve hedeflerimiz vardır. Bu güne kadar kıt imkânlar ile büyükşehir belediyelerinin gerçekleştiremediği pek çok eseri Van’ımıza kazandırdık. Her ne yaptıysak ilk ve tek olması, yıllardır belediyecilik alanında serhat şehri Van’ımızın ne kadarda sahipsiz olduğunun göstergesidir. Ve yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Dünün hayalleri bugünün gerçekleri ve mega projeleri olduğunu unutmayalım. Çünkü geleceğin toplumu ancak bu memleketi dert edinen, bu halka vefa borcu olan bu vatana sevdalı olanların gece gündüz çalışmaları ve projeler hayata geçirmeleriyle inşa edilir." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler