Belediyelerde eşbaşkanlığa durdurma kararı

Belediyelerde eşbaşkanlığa durdurma kararı

Diyarbakır Valiliğinin yasal olmadığı gerekçesiyle dava açtığı eşbaşkanlık sistemi hakkında verilen karar açıklandı.

DİYARBAKIR – Eşbaşkanlık sisteminin yasal bir zeminin olmadığı ve gayri hukuki olduğu gerekçesiyle yürürlüğünün durdurulması talebiyle Diyarbakır valiliğince açılan dava karara bağlandı. Alınan karar doğrultusunda yürütmeyi durduruldu.

 

Diyarbakır Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Belediye Meclisi tarafından çıkarılan eşbaşkanlık yönetmeliğinin hukuki dayanaktan yoksun olduğuna vurgu yapılarak, mevzuatta eşbaşkanlık sistemi ile ilgili yapılan düzenlemenin siyasi partiler kanununda yapıldığı, belediyeleri kapsamadığına vurgu yapıldı.

 

Açıklamada devamla, “Belediyelerle ilgili mevzuatta eşbaşkanlık ile ilgili düzenleme bulunmamaktadır. Bu hali ile Büyükşehir yargıya götürülmüştür. Yargı süreci tamamlanana kadar, kişi ve kurum mağduriyetine sebep olmamak ve ileride oluşabilecek muhtemel hukuki yaptırımlarla karşılaşmamak için belediye iş ve işlemlerin meri mevzuat çerçevesinde yürütülmesi, belediyelerle ilgili eşbaşkanlık sistemi talep ediliyor ise bunun yasal düzenleme ile mümkün olabileceğinden ilgili mercilere girişimlerde bulunabileceği hususu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iletilmiştir” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler