“Belediyenin artık siyaseti bırakıp hizmet etmesini bekliyoruz”

“Belediyenin artık siyaseti bırakıp hizmet etmesini bekliyoruz”

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde belediyenin yol yapımını eksik bıraktığı için tepki gösteren esnaf, belediyenin artık siyaseti bırakıp insanlara hizmet etmesi gerektiğini belirttiler.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Nazım Hikmet Caddesinde yol genişletme çalışması yapan belediyenin, iş yerlerinin önüne  kayalar  yığarak öylece bırakmasına tepki gösteren esnaf, belediyenin artık siyaseti bırakıp insanlara hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

İLKHA’ya konuşan Nazım Hikmet Caddesi esnaflarından Engin Özmen, iş yerlerinin önüne yığılan kayalardan dolayı müşterilerinin gelemediğini belirterek, belediyenin yol genişletme çalışmasını yarım bıraktığını ifade etti.

Özmen, “Kayapınar Belediyesi   işini tam yapmayıp  yarım bıraktığı için mağdur oluyoruz. Yol genişletmesi yapıldı. Benim iş yerime geldiklerinde yarım bırakıp gittiler. Aradan bir kaç gün geçmesine rağmen yapılmıyor. Bunun için yol yapımını arıyoruz sürekli meşgul çalıyor. 153'ü arıyoruz ‘bugün halledeceğiz’ diyorlar ama gelen giden kimse yok. Böylece bırakmışlar zaten çatışmalardan dolayı iş yapamama durumuna geldik.” dedi.

Belediyeyi arayıp yaşadığı sorunu anlattığını belirten Özmen,  “Belediye aradım böyle bir sorundan bahsettim, kayların dükkânın önünde olduğunu söyledim, bana personelin çalıştığını söylediler. Ben de personelin gündüz 10’da başlayıp 11’ de işi bıraktığını ve öğlenden sonra 14’te başlayıp 15’te bıraktığını söyledim. Her aradığımda tamam diyip gelmediler.”ifadelerine yer verdi.

Özmen son olarak şunları söyledi; “Belediyeyi aradım ‘çalışma devam ediyor’ diyor ama biz bir çalışma görmüyoruz. Beldeyenin artık siyaseti bırakıp insanlara hizmet etmesini bekliyoruz.” şeklinde tepkisini dile getirdi. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.