Belediyenin döşemediği şebekeyi vatandaş döşüyor

Belediyenin döşemediği şebekeyi vatandaş döşüyor

Bitlis'te Aylardır evlerinin suyu akmadığını iddia eden vatandaşlar belediyeye tepki göstererek, su şebekelerini kendi imkanlarıyla döşemeye çalışıyor.

BİTLİS - Aylardır evlerinin suyu akmadığını iddia eden vatandaşlar, belediyeye tepki göstererek su şebekelerini kendi imkanlarıyla döşemeye çalışıyor.

 

Aylardır ev ve işyerlerinin suyu akmayan vatandaşlar, belediyeye tepki gösteriyor. Su rezervelerinin bol olduğu Bitlis’te susuz kalan halk, yetkililere dert yanıyor. Yıllardan beri var olan sorunların giderilmek istenmediği iddiasında bulunan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla sorunlarını gidermeye çalıştıklarını belirtiyorlar.
2 aydır suyunun akmadığını belirten vatandaşlardan Recep Uçar, belediyeye defalarca yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

 

Su şebekesini kendi imkanlarıyla döşemeye çalıştığını ifade eden Uçar, “2 aydır evime bir damla su akmıyor. Defalarca belediyeye ve Su İşletmesi Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Her çıkışımda not aldılar fakat herhangi bir girişimde bulunulmadı.

 

Belediyeden artık umudumu kesince kepçe kiraladım. Kiraladığım kepçeyle kanal açıyorum. 185 metre mesafedeki alandan evime su şebekesini kendi imkanlarımla yapmaya çalışıyorum. Borusundan diğer tüm malzemesine kadar hepsini imkanlarımla aldım.” şeklinde konuştu.

 

Böyle bir imkanı olmayan kimi vatandaşlar da açık bulunan su şebekelerinden hortum bağlayarak, sağlıksız bir ortamdan içme suyunu temin ediyor.

 

Öte yandan, belediye yetkilileri de, şebeke suyu onarım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, halkın biraz daha sağduyu olması gerektiğini ifade ediyorlar.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler