"Beni hayata bağlayan inancım ve çocuklarım"

"Beni hayata bağlayan inancım ve çocuklarım"

Sempatik ve neşeli davranışlarıyla dikkat çeken bedensel engelli vatandaş, inancı ve ailesinin kendisini hayata bağladığını söyledi.

Dünya genelinde yaşayan engellilerden bazıları gayretleri sonucu günlük hayata adapte olurken, bazıları da başkalarının yardımıyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre Diyarbakır'da yaşayan yaklaşık 120 bin engelliden biri de Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulüp Başkanı ve Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Erol Taş (39).

Sempatik ve neşeli davranışlarıyla dikkat çeken 2 çocuk babası Taş, bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.

Taş'ın, engelini göze alıp kötümser olmak yerine hayatın geçici bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket etmesi hem ailesinin hem de çevresindekilerin takdirini topluyor.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesinde telefon santral operatörü olarak görev yapan Erol Taş, mesai saatlerinden sonra ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

Engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak adına dernek çalışmalarını özveriyle sürdüren Taş, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, sağlığın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Günlük yaşantısını anlatan Taş, "Herkes gibi uykudan uyanır, elimi yüzümü yıkarım. Kahvaltımı yaptıktan sonra gazetelere bakıyorum. Hafta içi işe gidip geliyorum. Boş zamanlarımda arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Bazen de sinemaya gidiyorum. En kıymetli zamanım çocuklarımla geçirdiğim anlardır. Beni hayata bağlayan inancım ve çocuklarımdır." dedi.

Verdiği nimetler dolayısıyla Allah'a şükreden Taş, herkesin nimetlere bakarak, tefekkür etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

"Allah bacağımızı almışsa kolumuz ve yüreğimiz yetiyor"

Başta çocukları olmak üzere bir çiçek ve böceğe bakıp, feyiz almanın Allah'ın en büyük nimeti olduğunu dile getiren Taş, şunları söyledi: "Onlara baktığımız zaman yüce yaratanın her şeyi bizim hizmetimize sunduğunu anlamış oluyoruz. Çok derinlere inmemek lazım. Bunları görmemiz yetiyor. Şükürler olsun. Allah bacağımızı almışsa kolumuz var. Gözümüzü ve kulağımızı almışsa beyin ve yürek yetiyor. Hayata espriyle bakarım. Kimin ne dediğini dikkate almam. En büyük neşe kaynağım budur."

"Gençliğin bize verdiği enerji başka"

Taş, çalıştığı üniversitede öğrencilerin samimiyeti ve içli dışlı davranışlarının kendisini motive ettiğini ifade ederek, "Zaman benim için çok neşeli geçiyor. Vaktim arkadaşlarımla oldukça neşeli geçiyor. Çay içip, sohbet ediyoruz. Tabi, gençliğin bize verdiği enerji başka. Buradaki öğrenci arkadaşların bizimle iç içe olmaları, yakın ve samimi olmaları bizi motive ediyor." şeklinde konuştu.

"Erol Taş'ın da bacağını kestiler, Allah kimseye göstermesin"

Sinema oyunculuğuna yatkınlığı dolayısıyla "Oyuncu olmayı düşündünüz mü?" sorusuna gülerek cevap veren Taş, "Benim hayalimde vardı. Ben şu an ikinci hayatımı yaşıyorum. Soyadı azizliğine uğramış olmam dolayısıyla ablam adımı Erol bıraktı. İsmim mütevellit Erol Taş oldu. Yoksa zaten bir Erol Taş vardı. O da hayatının son demlerinde benim akıbetimi yaşadı. Bacağını kestiler öyle. Allah kimseye göstermesin." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Abdurrahman Tetik-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.