'Benim Namazım Şenliği' düzenlendi

'Benim Namazım Şenliği' düzenlendi

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından 'Benim Namazım Şenliği' programı düzenlendi.

AĞRI – Taşlıçay ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından ‘Benim Namazım Şenliği’ programı düzenlendi. Program kapsamında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde yürüyen öğrenciler, halkı yapacakları programa davet ettikten sonra programın gerçekleşeceği Taşlıçay Merkez Camine geçtiler.

 

Program, Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici tarafından Namaz konulu vaaz verildi. Öğle namazının kılınması ile program son buldu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaya, yaptıkları yürüyüşle Namaz’dan uzak olan gençlerin dikkatini çekmek istediklerini ifade etti. Kaya, "Bu projedeki temel amaç namazın kendisiyle beraberinde getirdiği ahlak, ilim, dürüst ve faydalı bir birey olmanın gerektiğini aşılamaktı. Ayrıca namazdan uzak olan bazı vatandaşların camiye davet edilerek namaz kılmalarını sağladık. Yürüyüş çok güzel oldu. Meyvesini aldığımızı görmek bizi sevindirdi."şeklinde konuştu.

 

Taşlıçay İmam Hatip Ortaokulu´nda öğrenim gören her bir öğrenciye, "Gözümün Nuru Namaz" ve "Namaz Dinin Direğidir " Hadislerinin yazılı olduğu tişörtlerin hediye edildiği programın şenlik kortejine; Taşlıçay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Göksu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat Baydar, Taşlıçay Müftüsü Bekir Ertürk, Taşlıçay Gençlik Merkezi Müdürü Şerafettin Yiğit, Taşlıçay İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.