Besiciler, hayvan pazarı için valilikte bir araya geldi

Besiciler, hayvan pazarı için valilikte bir araya geldi

Batmanlı Besiciler, yıllardır çözülemeyen Hayvan Pazarı yeri meselesi yüzünden Batman Valisi Azmi Çelik ve Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile bir araya geldiler.

BATMAN-Yıllardır çözülemeyen ‘Hayvan Pazarı Yeri’ meselesi Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıyla tekrar masaya yatırıldı.

 

Batman Valisi Azmi Çelik ve Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in katıldığı toplantıya hayvan besicilerinden çok sayıda temsilci katıldı.

 

Vali Çelik ve Belediye Başkanı Özdemir, eski hayvan pazarının yerinin, gün geçtikçe büyüyen Batman'ın içinde kaldığını belirterek etrafında çok sayıda yerleşim yeri kurulduğundan ötürü, bulunduğu yerden mutlaka taşınması gerektiğini kaydettiler.

 

Bürokratik dayatmalar yerine hayvan besicileriyle görüşerek ortak bir noktada buluşulmasının daha verimli olacağına dikkat çekilen toplantıda, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Vali Çelik, “Bu şehir bizim. Bu şehrin geleceğini başkası değil, biz inşa edeceğiz. Yarın çocuklarımız; ‘Bize nasıl bir şehir bıraktınız?’ diye sorduklarında onlara verecek bir cevabımız olmalı. Herkes fedakarlığı göze almalı.” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Özdemir ise; “Şehirde yaşamanın bir takım kuralları vardır. İşimizi yaparken başkalarını da rahatsız etmememiz gerekiyor. Şehrimiz için en uygun model ne ise onu yapmalıyız. İnatla hareket edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

Hayvan besicilerinden bir kısmı taşınma fikrini kabul ederken bir kısmı ise ulaşım ve alan darlığı gibi çeşitli gerekçelerle taşınmak istemediklerini belirttiler.

 

Taşınma konusunda genel olarak ikna olan hayvan besicileri, kendi içlerinden 5 temsilci seçerek, teknik konular ve diğer eksikliklerin giderilmesi konusunda bu heyete yetki verdi.

 

Vali Çelik, kurulacak olan yeni hayvan pazarının daha sıhhi ve daha verimli bir ticaret alanı olacağına inandığını ifade etti.   (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler