Beşli çete de hesap versin

Beşli çete de hesap versin

Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, askerden medyaya, yargıdan sermayeye 28 darbesine darbeye destek veren tüm sorumluların yargılanması çağrısında bulundu.

28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, askerden medyaya, yargıdan sermayeye darbeye destek veren tüm sorumluların yargılanması çağrısında bulundu.

 

28 Şubat davasında darbenin askeri ayağı ile ilgili bir yargı süreci başlatılmış olmasına rağmen ilerleme kaydedilmediğine değinen Söğüt, “Cuntanın yargı, medya ve sermaye ayağı ile ilgili olarak hiçbir somut adım atılmadı.” dedi.

 

Beşli çete de hesap versin

Darbeyi yapan askerî sorumluların serbest bırakıldığını ifade eden Söğüt, 28 Şubat sürecinde brifingle karar veren yargı tarafından hukuksuz bir şekilde cezalandırılan Müslümanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

 

Açıklamasının devamında Söğüt, 28 Şubat sürecine ‘postmodern darbe’ denildiğini, ancak sonuçlarının klasik darbeden daha ağır olduğunu söyledi.

 

Sürecin yüz binlerce mağduriyete yol açtığını dile getiren Söğüt, bu süreçten sadece askerin değil, aynı zamanda darbeye manşetleri ve köşe yazarlarıyla destek veren medyanın, sermayesi ile destek veren 5’li çete ve TÜSİAD’ın, süreçte verdiği yüzlerce hukuksuz kararıyla yargının da sorumlu olduğunu vurguladı. Söğüt, askerî sorumlular, medya, yargı ve sermaye ayağı ve batırılan bankaların hesabı sorulmadan darbeyle hesaplaşılamayacağını ifade etti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler