Beşpınar'da Diyarbakır kültür ve karpuz tanıtım festivali yapıldı

Beşpınar'da Diyarbakır kültür ve karpuz tanıtım festivali yapıldı

Çınar'a bağlı Beşpınar Mahallesinde Diyarbakır kültür ve karpuz tanıtım festivali yapıldı.

DİYARBAKIR-Bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Festivali” Vali Hüseyin Aksoy ve kamu kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Karpuz üreticilerinin ilgi gösterdiği festivalde bir konuşma yapan Vali Aksoy, "15 kilogram ile 70 kilogram arasında olan bu karpuzlar geçtiğimiz yıllar da üretildi. Yine bu yıl da bunu teşvik etmek, karpuzun önemini ortaya koyabilmek adına bu yarışma gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren üreticilerimize de bugün ödüllerimizi vereceğiz. Amacımız Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin önemli üretim noktalarından olan karpuz üretimini Türkiye'de ve dünyada paylaşmak, üreticilerimizi bu konuda özendirmek ve onların bundan sonraki süreçte de üretimlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Türkiye'de karpuz üretiminin önemli bir kısmı Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Üreticilerden Mehmet Kaya, 29 kilo 700 gram karpuzla 1'inci olurken, 2'nciliği 29 kilo 300 gram ile Mehmet Bettal ve 3'üncülüğü 28 kilo 700 gram ile Veysi Kurt elde etti. Festival daha sonra fotoğraf sergisiyle devam etti.

Ödül törenin ardandan Vali Aksoy ve beraberindekiler, resim sergisini gezdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.