BEÜ öğrencilerinden köy okuluna kitap bağışı

BEÜ öğrencilerinden köy okuluna kitap bağışı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri ve öğrencilerinin topladığı kitapları köy okuluna bağışladılar.

Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri ve öğrencileri kitap toplama kampanyası düzenledi. Toplanan 2 bin kitap Karaşeyh Köyü İlköğretim Okulu kütüphanesine hediye edildi.

Kampanyaya katılan herkesi canı gönülden tebrik eden Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Çelik, bu tür kampanyaların devam edeceğini belirtti.

Çelik, “Günümüz şartlarında halen bazı köylerimizin böyle eksiklerinin olması üzücü bir durum olsa da bu tür kampanyalarla bu eksiklikleri gidermek gurur verici bir durum. Kitap okumak farklı dünyalarda gezmek gibidir. Biz istiyoruz ki kimse kitapsız kalmasın. Kitap dağıtım programımıza katılan Adilcevaz Kaymakamımıza ve burada bulunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha önce toplanan kitapların 17 köye dağıtılarak kütüphaneler kurulduğunu belirten Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ise bu tür kampanyaların önemli olduğunu ifade etti.

Özbek, “Bugün üniversiteli öğrencilerimizin harçlıklarını biriktirerek, kardeşlerine yaptıkları bu iyilik bence tüm dünyada örnek bir davranıştır. Bu vesileyle kampanyayı başlatan Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürümüzü, gıyabında öğretim görevlilerimizi ve özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.