Beyrut'ta protestocular ABD Büyükelçiliği önünde polisle çatıştı

Beyrut'ta protestocular ABD Büyükelçiliği önünde polisle çatıştı

​Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta emperyalist ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto eden göstericiler, ABD Büyükelçiliği önünde polisle çatıştı.

Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta ABD Büyükelçiliği çevresinde çatışmalar yaşanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması dünya genelinde olduğu gibi Lübnan’da da tepkiyle karşılanırken, yüzlerce kişi ABD’nin bu skandal kararını protesto etti.

Başkent Beyrut’ta bulunan ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Filistinli ve Lübnanlı göstericiler, ABD'ye ait büyükelçilik binasına girmeye çalışınca göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

Göstericiler ABD Konsolosluğu'na taş ve molotof kokteyli atarken, Lübnan polisi tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

ABD ve Siyonistlere ait bez parçalarını yakan göstericiler, tekbir getirerek, "Kudüs Müslümanlarındır", "Filistin'e yeniden döneceğiz", "ABD ve İsrail'i lanetliyoruz", "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Kalabalığın ABD Konsolosluğu'na çıkan yolları kapattığı Beyrut'ta göstericiler, lastik yakarak ve taş atarak polis barikatlarını aşmaya çalışıyor.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından geçen cuma günü yayımlanan bildiride, ABD vatandaşlarının gösteri yapılan yerlerden uzak durması istenmişti. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.