Biber ve üzümü tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor

Biber ve üzümü tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İslahiye biberi ve üzümünün bütün dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinin önemli geçim kaynaklarından olan biber ve üzüm hasadının başlamasından dolayı "En Güzel Biber ve En Güzel Üzüm Yarışması" programı düzenlendi.

İslahiye Belediyesi tarafından ilçe meydanında ilk kez düzenlenen üzüm ve biber tanıtım programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İslahiye biberi ve üzümünün bütün dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi.

Günümüzde organik tarım ve sağlıklı beslenmenin yükselen bir değer olduğunu belirten Şahin, "O yüzden toprağımızı korumamız gerek. Kıpkırmızı olan bereketli hilalimizi korumamız için bizim yerel ürünlerimizi daha çok kullanmamız, daha çok tüketmemiz, daha çok üretmemiz, daha çok satmamız gerekiyor." dedi.

Şahin, "Üzerimizde öyle bir emanet var ki Nizip'te zeytin ve fıstık geliyor. İslahiye'de üzüm ve biber, Araban'a bakıyorsunuz Kastamonu'nun sarımsağı ile yarışıyor. Altınımız yok ama yeşil altın, kırmızı altın, sarı altın, sarı maden burada. Bu toprağın gücüne güveniyorum. Büyükşehir belediye başkanı olarak, üzüm ve bibere teşvik konusunda sonuna kadar yanınızdayım." ifadelerini kullandı.

İslahiye'nin bölgenin merkezi olacağını dile getiren Şahin, "İskenderun Limanı'na ulaşmak için de büyük bir tünelle Gaziantep-İskenderun arasına çok büyük bir devlet yatırımı geliyor. Referandumda yüzde 62,5 gibi çok net bir mesaj verdik, Ankara'ya ne kadar sağlam olduğumuzu gösterdik. Ankara da bize çifte bakanla adaleti ve ekonomiyi teslim etti. Bunu siz başardınız. Bizim bu fırsatları iyi kullanmamız lazım. Ankara'da ne kadar güçlüyseniz, sizin şehre hizmetinizi o kadar güçlü getiriyor." şeklinde konuştu.

"Biz seferden sorumluyuz, zafer ise Allah'tan." diyen Şahin, kentin 35 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Düzbağ İçmesuyu Projesi'ne de değindi.

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da üzüm ve biberin, ilçe ekonomisini ayakta tutan en önemli iki ürün olduğunu ifade ederek, Şahin'den üzüm ve bibere teşvik yapılmasının desteklenmesini istedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan ise bakanlıklarının, çiftçilerin sulama ekipmanı konusunda talebi olduğunda yüzde 50 hibe desteğinde bulunacağını ve üzüm üreticilerine yönelik soğuk hava deposu ya da işletme tesisi yapmak isteyenlere yine yüzde 50 hibe desteği sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından En Güzel Biber ve En Güzel Üzüm Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa: Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karayılan, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahaddin Türkmen ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.