Bıçaklanan AA muhabiri yaşadıklarını İLKHA'ya anlattı

Bıçaklanan AA muhabiri yaşadıklarını İLKHA'ya anlattı

PKK/DBP yandaşları tarafından Diyarbakır'da bıçaklanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış, yaşadıklarını ve olay anını İlke Haber Ajansına anlattı. Bağış olup bitenlerin basını susturmaya yönelik olduğu tespitinde bulundu.

DİYARBAKIR - PKK/DBP’liler tarafından hedef gözetilerek bıçaklanan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Hüseyin Bağış ve darp edilen Aziz Aslan, tedavi gördükleri hastaneden bugün taburcu edildiler.  Bıçak yarası alan foto muhabiri Hüseyin Bağış yaşadıklarını İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya anlattı.

 

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim verileceği iddia edilen binanın valilik tarafından kapatılmasının ardından yüzleri maskeli bir grup dün akşam aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de bulunduğu kalabalıkla olay yerine gelip binaya vurulan mührü sökmüşlerdi. Dün gece olayı görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı muhabirleri hedef gözetilerek saldırıya uğrayıp, tartaklanarak bıçaklanmıştılar.

 

 “Bize sizin burada yeriniz yoktur diyerek sözlü ifadede bulundular”

PKK/DBP'lilerin saldırısı sonucu bacağından bıçaklanan foto muhabiri Bağış, DBP’nin Kürtçe eğitim vereceği okul için yürüyüşlerinin yapıldığını ve kendilerinin de haber yapmak için yürüyüşü takip ettikleri sırada PKK/DBP’li yandaşlar tarafından bıçaklandığını söyledi.

 

Foto muhabiri Bağış daha sonra, “Okulun önünden yapılan açıklamalardan sonra grup orada kalıp dağılmayacağını belirtti. Biz de haber yapmak için o çevrede bekledik. Daha sonra içlerinden birileri yanımıza gelip üzerimizi arayıp kimliklerimize baktılar. Biz de gazeteci olduğumuzu ve Anadolu Ajansında çalıştığımızı söyledik. Grup bize, ‘Siz Ajans muhabirisiniz sizin burada yeriniz yoktur’ diyerek bize sözlü ifadede bulundular.” dedi.

 

“Beni almaya gelen ambulans grup tarafından taşlanıp ateşe verilmeye çalışıldı”

PKK/DBP’lilerin muhabir arkadaşını darp ettiğini dile getiren Bağış, “Biz çevrede uzaklaşmaya çalışınca muhabir arkadaşım Aziz Aslanı darp etmeye başladılar. Ben de yanlarına gidip arkadaşımı ellerinde kurtarmak isteyince içlerinden biri bize yine saldırdı. Daha sonra beni darp ederek okulun bahçesine çekip beni üç yerimden bıçakladılar. Ben yaralandıktan sonra beni okul binasının içerisine aldılar. Ben okul içerisinde iken ambulans beni hastaneye götürmek için geldi ama grup ambulansı taşlayıp Molotof atarak ambulansın gelmesini engellemişler.” ifadelerine yer verdi.

 

“Bizim görevimiz kamuoyunu haberdar etmektir”

Bağış sözlerinin devamında, yaralı şekilde kırk dakika boyunca okul içerisinde kalıp arkadaşları ile beraber bıçak darbelerine tampon uygulayıp kan kaybının önüne geçmeye çalıştıklarını belirterek, arkadaşları tarafından özel bir araba ile ambulansa götürüldüğüne dikkat çekti.

 

Bağış son olarak, “Ben yaklaşık kırk dakika okulun içerisinde bekletildim ve bayağı bir kan kaybı yaşadım. Grup Ambulansın beni almasına engel oluyordu ve arkadaşlarım beni yangın merdiveninden dışarı çıkartıp özel bir araç ile ambulansa götürdüler. Yaşadığımız bu olay maalesef üzücü bir olaydır. Bizim görevimiz kamuoyunu haberdar etmektir. Yaptıkları saldırılar ile basını susturmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kaydetti.(Ali Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.