BİKAP’tan çarşafa hakarete sert tepki

BİKAP’tan çarşafa hakarete sert tepki

Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Kürdistan Sergisi’nde zincir vurulan çarşaflı kadınların galeride sergilenmesine sert tepki gösterdi.

Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP),  IŞİD’in Kürt kadınlarını esir alarak gayri insani muameleye tabi tutmasını protesto eden eylemlerde sergilenen yanlış tavırlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"HDP, şerefli Kürt kadınını rencide etmiştir"

 

BİKAP’tan  yapılan yazılı açıklamada, eylemlerde sergilenen tavırların, amacının dışında çok farklı sonuçlara yol açtığına dikkat çekilerek, “IŞİD’e yönelik yapılan eleştiriler haklı görülebilir. Fakat yapılan eylemin içeriği itibari ile tasvip edilmesi mümkün değildir.Çarşaflı kadınları zincirlemek suretiyle yapılan eylemler aynı zamanda İslami camiayı ve şerefli Kürt kadınını rencide eden ve küçük düşüren bir boyut kazanmaya başlamıştır.” denildi.

 

"Müslüman Kürt halkının düşmanlarına hizmet ediliyor"

 

Açıklamanın devamında BİKAP, “Bizler IŞİD ve benzeri yapılanmaları İslam’ı asla temsil etmeyen illegal örgütler olarak görmekteyiz.  Şüphesiz yaptığı eylemleri de gayri insani ve gayri İslami olarak algılamaktayız. Bu tavrımız ve genel yaklaşımımız ortada iken, IŞİD’in yaptığı söz konusu eylemleri İslam adına yapılan hareketler olarak göstermeye ve IŞİD’i İslam’ın ve Müslümanların temsilcisi imiş gibi bir algı oluşturmaya kalkışmak, ya art niyetli bir yaklaşımdır veya cehaletin zirvesidir. Söz konusu eylemlerde sergilen tavrın aynı zamanda Kürt halkını birbirine düşürmeye hizmet eden yaklaşımlar olduğu asla unutulmamalıdır. Bu eylemlerde söz konusu tavrı sergileyenlerin, bilerek veya bilmeyerek Müslüman Kürt halkının düşmanlarına hizmet ettiklerini unutmamalıdırlar. Genelde Türkiye’nin, özelde ise bölgemizin en temel gerçeği ve en güçlü dinamiği durumundaki İslami Camiayı rencide eden ve küçük düşüren bu türden tavırlar aynı zamanda Kürt Sorununun çözümüne yönelik olarak yürütülen barış sürecine de zarar vermektedir.” ifadelerine yer verildi.

 

 "Derin yapıların ekmeğine yağ sürülüyor"

Yapılan eylemin Kürtlere hakaret ve derin yapıların ekmeğine yağ sürmek olduğu vurgulanan açıklamada,“Kürtlerin  temel insani haklarının tamamına kavuşarak, Türkiye’deki bütün unsurlar kadar hak sahibi olması ve onlarla öz kardeş olarak varlığını devam ettirmesini sağlamaya yönelik yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için, bütün Kürtlerin birbirine sıkı sıkıya sarılması gereken bir dönemde, Kürtleri bölmeye ve birbirine düşman etmeye yönelik bu türden tavırların, Çözüm sürecini hedef almış olan derin güçlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir sonuç doğurmayacağını herkesin bilmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.