Bilge Gençlik üyelerinin duruşmasına devam edildi

Bilge Gençlik üyelerinin duruşmasına devam edildi

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 2012 yılında düzenlemek istedikleri Kutlu Doğum Programından dolayı PKK’lileri saldırılarına uğrayarak mağdur edilen Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin aleyhine açılan davada yargılamalara devam edildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 2012 yılında düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliğiyle gündeme gelen ve program öncesi PKK/BDP’lilerin saldırılarına uğrayarak mağdur edilen Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin aleyhine açılan davanın duruşması dün yapıldı.

Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanık olarak yargılanan H.U, İ.K, B.F, K.G ve L.S adına müdafi olarak avukatları duruşmaya katıldı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce gönderilen müzekkere cevabının da okunduğu duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için 2 Nisan 2015 tarihine ertelendi.

Hatırlanacağı üzere, 2012 yılı Nisan ayında Bilge Gençlik Kulübü tarafından düzenlemek istenen Kutlu Doğum Programı BDP’li vekiller Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün tarafından provoke edilmiş, kendilerine öğrenci süsü vermiş bazı PKK’liler ise dindar öğrencilere saldırarak onları bıçakla yaralamıştı.

Yapılan tüm provokasyon ve saldırılara rağmen program büyük bir katılımla gerçekleşmişti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.