Bilge öğrenciler serbest bırakıldı

Bilge öğrenciler serbest bırakıldı

Dicle Üniversitesinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasını istemeyen PKK/BDP'lilerin çıkardığı taşkınlıklar sonucu gözaltına alınan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 2 öğrenci, saldırıya uğrayan kişiler olmalarının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR -   Dicle Üniversitesinde  gözaltına alınan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 2 öğrenci serbest bırakıldı.

 

Dicle Üniversitesinde PKK/BDP’lilerin Kutlu Doğum etkinliklerini engellemek için çıkardığı olaylar devam ediyor. Hz Peygamberin(sav) isminin yazılı olduğu afişlere ve broşürlere  tahammül edemeyen grup  afişleri yırttı ve inançlı gençlere saldırmak istedi.

 

Bir kısmı Üniversite dışından getirilen ve çoğunda ses bombası, sopa, bıçak , satır ile silah olan PKK/BDP’li gruptan kimseyi gözaltına almayan polis, kantinden çıktıkları belirtilen  Bilge Gençlik’e üye iki kişiyi tartaklayarak göz altına aldı.

 

Sur ilçesindeki Çarşı Polis Merkezine getirilen öğrencilerin PKK/BDP’lilerin saldırısına uğrayan kişilerden olduklarının anlaşılması üzerine serbest bırakıldıkları ifade edildi.

 

PKK/BDP’liler geçtiğimiz yıl da Hz Peygamberin Kutlu Doğumu vesilesiyle yapılmak istenen etkinliklere engel olmak için Dicle Üniversitesinde olaylar çıkarmış ve bıçaklı saldırılar gerçekleştirmişlerdi.  PKK/KCK’ye üye oldukları belirtilen bu kişiler, amaçlarına ulaşamamış ve etkinlik büyük bir coşkuyla yapılmıştı.

 

Hz Peygamber (sav) için düzenlenen etkinliklere engel olmak isteyen PKK/BDP’lilere,  LGBT üyeleri- gay ve travestiler- de destek vermiş;  BDP’li  milletvekilileri ise provokasyon boyunca saldırgan guruba destek vermişti.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.