Bilgili bir birey olmanın yolu okumaktan geçer

Bilgili bir birey olmanın yolu okumaktan geçer

Batman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, güçlü ve bilgili bir birey olmanın yolu, kitap okumaktan ve araştırmaktan geçtiğini söyledi.

Her yıl 28 Mart 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan 55'inci Kütüphane Haftası, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen etkinlikle başladı.

55'inci Kütüphane Haftası'nın açılış programına; Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, halk ile kütüphaneler arasında bir bağ oluşturmak, okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak ve kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla kütüphane haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

“Araştırmanın en ucuz ve konforlu yeri kütüphanelerdir”

Kütüphanelerin insanlığın kalıcı belleği, geçmişin ve bugünün silinmeyen izleri olduğunu belirten Ilgar, “Kapısından içeri girildiğinde sessizliğin, huzurun ve bilginin hüküm sürdüğü kütüphanelerden faydalanmanın, güçlü ve bilgili bir birey olmanın yolu, kitap okumaktan ve araştırmaktan geçer. Araştırmanın en ucuz ve konforlu yeri de kütüphanelerdir. Özellikle Batman’da çocuklarımızın ve gençlerimizin çalışma ortamlarının yeterli olmaması, sessiz çalışma ve araştırma imkânı sunan kütüphaneye duyulan ihtiyacı arttırmıştır. Genç arkadaşlarıma, yaşam boyu eğitim sürecinin önemli bir parçası olan kütüphanelere gitmelerini ve sunduğumuz kütüphane hizmetlerinden yararlanmalarını öneriyorum.” dedi.

“Dijital ortamda kitap sayfalarını çevirmenin hazzı yoktur”

Bilgiye ulaşmayı bilgisayar ve internet aracılığıyla da yapılabildiğini ama aynı tadın alınamadığını aktaran Ilgar, “Çünkü dijital ortamda, güzel kokan kitap sayfaları ve kitap sayfalarını çevirmenin hazzı yoktur. Kütüphanelerden içeri girdiğinizde, renkli, bilgi dolu bir dünyanın kapılarını aralarsınız. Elimize aldığımız bir kitabın sayfaları arasında güzel bir yolculuğa çıkarız. Mutlaka sizi bir köşede sessizce bekleyen bir kitap vardır, kütüphanelerde. Aradığınızı, ilgi duyduğunuzu bulun ve kitapla ilk buluşmayı gerçekleştirin. Her kitap ayrı bir dünyadır. Yeter ki içine girmeyi bilelim. Okuduğumuz kitaplarla, büyülü uzun bir seyahate çıkarız. Çocukluğumuzun ana bilgi kaynakları olan ansiklopediler, bizim kuşağın kütüphaneyle tanışmasını sağlamıştır.” diye konuştu.

“Çok kitap okuyanlar sınavlarda daha başarılı olurlar”

Çok kitap okuyanların sınavlarda daha başarılı olduklarının da bilimsel bir gerçek olduğuna işaret eden Ilgar, şunları söyledi: 

“Türkiye’de az rastlanan bir uygulamayla, kütüphanemizin 7 gün 24 saat açık tutulması ve kütüphane kullanıcılarımızın, çeşitli kütüphane hizmetlerimizden daha fazla yararlanmalarını sağlamak, bizi diğer halk kütüphanelerinden ayırmaktadır. Ayrıca, yine Türkiye’de ilk defa Kütüphane Müdürlüğümüz ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün işbirliğiyle, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okuyan ve ya mezun kütüphane kullanıcılarımız için; destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında yıl boyunca soru-çözüm kursu açılarak, çeşitli branşlardaki öğretmenler vasıtasıyla sınavlara hazırlanan kütüphane kullanıcılarına, haftanın 7 günü soru-çözüm hizmeti verilmektedir.”

Programın ardından kütüphanede en fazla kitap okuyan kişilere Vali Hulusi Şahin tarafından hediye takdim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler