Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden duyuru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden duyuru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sanayi Sicil Belgesi alan firmaların, yıllık işletme cetvelini süresi içerisinde vermeyen sanayi işletmelerine para cezası uygulanacağını duyurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5'inci maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi alan firmaların, bir yıllık faaliyetlerini gösterir Yıllık İşletme Cetvelini her yıl nisan ayı sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine vermek zorunda oldukları hatırlatıldı.

Açıklamada, bu nedenle Yıllık İşletme Cetvelini 2017 yılını kapsayacak şekilde, kanuni süresi içerisinde verilmesi gerektiği, yıllık işletme cetvelini süresi içerisinde vermeyen sanayi işletmelerine; aynı Kanunun 9'uncu maddesi uyarınca bin 46 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, Sanayi Siciline kayıtlı işletmelerin, Yıllık işletme Cetvellerini Bakanlığın web sayfasında e-hizmetler bölümünde bulunan ''Yıllık İşletme Cetvelleri" menüsünü kullanarak verebilecekleri ifade edildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler