‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi

‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi

Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre bilincini arttırmak amacıyla ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi kapsamında öğrencilere yönelik farkındalık etkinliği düzenledi.

Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak girişimleri ile okullarda çevre eğitimlerinin verilmesini kapsayan ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi kapsamında, öğrencilere yönelik farkındalık etkinliği düzenleniyor.

‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi kapsamında öğrencilere; çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitim verildi. Proje kapsamında bilinçli çevre alışkanlıklarının aşılanması için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında Doğa Tiyatro Gurubu’nun sergilediği uçan şemsiye adlı tiyatro oyunu, öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Yapılan etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar ilerlememizde, güçlenmemizde büyük önem taşıyor. ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ sloganı ile çevreye olan duyarlılığın arttırılması için başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak girişimleri ile okullarda çevre eğitimlerinin verilmesini kapsayan ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi ile gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak, çocuklarımızın öncelikle yaşadıkları yakın çevresinde nihai olarak da ülke genelinde çevre bilincini arttırmak, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitimler verilmektedir." dedi.

Projenin Haziran ayına kadar devam edeceğini belirten Barakazi, Bingöl merkez Ekinyolu İlköğretim Okulu ile Sarıçiçek İlköğretim Okulu, Çavuşlar Yeni Yerleşim Orta Okulu ve Solhan ilçesi Dilektepe İlkokulu öğrencilerine 'Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi kapsamında eğitimler verildiğini söyledi. (İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler