BİMER hakkında eğitim toplantısı yapıldı

BİMER hakkında eğitim toplantısı yapıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Kamu Kurum ve Kuruluşunda çalışan personele BİMER hakkında eğitim toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenen Eğitim Toplantısına BİMER İl Koordinatörü Mehmet Kasap, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, BİMER İlçe Koordinatörü Özlem Yıldız ve İlçedeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amir ve Müdürleri ile BİMER sorumluları katıldı.

Toplantıda Vatandaşların Kamu Kurumlarına 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve elektronik posta yoluyla yaptıkları başvuruların takibi, zamanında sonuçlandırılması, kamu kurumlarındaki halkla ilişkiler personellerinin mevzuat bilgilerini tazelemek ve uygulamada görülen aksaklıkları giderilmesi konusu ele alındı.

Eğitimin ardından bir açıklama yapan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, kurumlardan BİMER başvurusu konusunda daha dikkatli olunması gerektiği vurguladı. BİMER toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. (İLKHA)  







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler