Binali yıldırım: İstanbul’da yeni bir zafere imza atacağız

Binali yıldırım: İstanbul’da yeni bir zafere imza atacağız

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul’da yeni bir zafere imza atacaklarını söyledi.

İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde, 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği buluşmasına katılan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul için daha fazla kaybedecek zamanın olmadığını Allah’ın izniyle 23 Haziran'da yeniden şahlanacaklarını ve İstanbul’da yeni bir zafere imza atacaklarını ifade etti.

15 Temmuz gecesinde halkın sergilediği eşi benzeri az görülür kahramanlığa değinen Yıldırım, bu vesileyle şehit olanlar için Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

“Kahramanlarımız o gece Türkiye’ye ve milletin bağımsızlığına sahip çıktı”

Yıldırım, “15 Temmuz'u tertipleyenlerin amacı devleti yıkmak, milleti parçalayıp tarihten silmekti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Onların hesabını bu milletin yiğit evlatları bozdu. İstanbul’da, Ankara’da, Muğla’da sizin yakınlarınız, kardeşleriniz şehadet şerbeti içti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Hayatımızı ortaya koyduk, al yıldızlı bayrağı indirmedik ve ezanların sesinin dindirilmesine izin vermedik. İşte o kahramanlar o gece Türkiye’ye ve milletin bağımsızlığına sahip çıktı. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, mekânları cennet olsun diyorum. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Şehitlerimiz bizlerin şeref madalyasıdır. Vatanımızın tapu belgesidir. Çünkü 938 yıl önce Malazgirt’te Alparslan’ın askerleriydiler. Peygamberimizin müjdesine nail olmak için 566 yıl önce İstanbul surlarına dayanan Fatih’in askerleriydiler. 15 Temmuz şehitleri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'inin meydanlara' çağrısına uyarak ülkemizi esaret altına girmekten kurtardılar. Şanlı yiğitlerimiz o gece gösterdikleri kahramanlıkla topyekûn el ele olduğumuzu bir kez daha dünyaya ilan ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimiz peygamberimizin komşusudur. Allah bizlere de şehitlerimizin komşusu olmayı nasip eylesin.” dedi.

“Türkiye yeryüzündeki tüm mazlumlara kucak açan bir ülkedir”

Türkiye’nin İslam dünyasının sığınağı olduğuna değinen Yıldırım, “Türkiye yeryüzündeki tüm mazlumlara kucak açan bir ülkedir. Müslümanların en güçlü kalesidir. Hepimiz bu kaleyi korumakla mesulüz. Türkiye’ye gözümüz gibi bakmalı ve hainlere fırsat vermemeliyiz. Bunu için ihtiyacımız olan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Bu müjdelenmiş şehir olan İstanbul ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi. Şehitliğin, gaziliğinin mazisini bilmeyenler bu kadim şehrin de kıymetini bilemezler. Gözümüzü budaktan sakındığımız gibi İstanbul’u da sakınmalıyız. Çünkü burası kültürümüzün ve medeniyetimizin başkenti. Şehitlerimiz gazilerimiz gibi şahsım da 15 Temmuz'da İstanbul’daydım. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hemen geçtikten sonra alçaklar köprüyü tutmuştu. Yabancı devletlere ajanlık yapan hainlerin ilk hedefi sayın cumhurbaşkanımızdı. O gece boyunca yolumuzu çevirdiler. Arabamızı kurşunladılar. Ama asla ve asla hainlere boyun eğmedik. Hainlerin bu planını televizyondan yaptığımız duyuruyla bozduk. Ordumuz içinde ki vatansever askerimiz, beynini FETÖ’ye kiraya vermeyen polislerimiz, hürriyet aşığı aziz milletimiz, minarelerimizden verdikleri salalarla maneviyatı doruğa çıkaran değerli imamlarımız, milli iradenin temsilcisi milletimiz ve bütün vatandaşlarımız o gece meydanlarda destan yazdı. Biz bunu yaparken de ülkede bazıları gün ışığında demokrasi nutukları atmaya başladı. Değerli kardeşlerim ülkemizde İstanbul’da daha fazla kaybedecek zamanımız yok. Allah’ın izniyle 23 Haziranda yeniden şahlanacak İstanbul’da yeni bir zafere imza atacağız.” şeklinde konuştu.

“Verilen her oyun yerini bulmasını sağlayacağız”

Konuşmasının sonlarında Yıldırım şu hususlara dikkat çekti: “Oylarımızın çalınmasına, oy pusulalarının yanlış sayılmasına, başkalarının hanesine yazılmasına fırsat vermeyeceğiz. Hakkımıza, hukukumuza sahip çıkacağız. Verilen her oyun yerini bulmasını sağlayacağız. Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim için büyük bedel ödediler. Allah onlardan razı olsun. Değerli kardeşlerim şehitlerimizin yakınları olarak, gazilerimiz olarak, destek ve duanızı her zaman gördük. Bundan sonra da hep birlikte ülkemizin aydınlık yarınları için çalışmaya devam edeceğiz. Ramazan-ı Şerif'in ülkemizin her köşesinde, İslam dünyasında hayırlara kapı açmasını rabbimden niyaz ediyorum. Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler kabul olsun.” dedi.

Konuşmasının ardından Binali Yıldırım halkla hatıra fotoğrafı çekerek sorunlarını dinledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler