Bingöl Barosu'ndan çocuk istismarı açıklaması

Bingöl Barosu'ndan çocuk istismarı açıklaması

Bingöl Barosu, cezaevlerinde tutuklu bulunan çocukların maruz kaldığı cinsel istismar ve hak ihlallerine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

BİNGÖL-Bingöl Barosu Başkanı Avukat Abdullah Alakuş, Sincan ve Şakran cezaevlerinde tutuklu bulunan çocukların maruz kaldığı cinsel istismar ve hak ihlallerine yönelik açıklamada bulunarak,  cezaevlerinde çocuklara yönelen ağır hak ihlallerine bir an önce son verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Alakuş,  Sincan'da tutuklu çocuklara yönelen kötü muamele ve işkenceye varan saldırıların ardından, İzmir Şakran'da Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde yaşanan ve açığa çıkan cinsel istismar  olaylarının tahammül edilemez boyutlara ulaştığını belirterek,  "Pozantı'da yaşanan olaylardan sonra çocuklara yönelik saldırıları gerçekleştirenlere ve bu saldırılara göz yumanlara karşı herhangi bir yasal işlem yapılmadığı gibi, istismara uğrayan çocukları  korumaya yönelik bir tedbir de alınmamıştır. Bu nedenle istismara uğrayan çocuklarımızdan birisi hayatına son vermiştir." dedi.

 

Sincan'da çocuklara yönelik olarak yaşanan olaylarda kurum personeli hakkında takipsizlik kararı verildiğini belirten Alakuş, "Çok ağır şiddete uğrayan çocuklar hakkında kamu malına zarar vermek, isyan, memura mukavemet gibi nedenlerle dava açılmış olup, çocukların yargılamaları devam etmektedir. Bugün ortaya çıkan, Şakran'da yaşanan ağır hak ihlalleri, biz çocuk hakları savunucularına şunu gösteriyor ki, bu yaşanan olaylardan dolayı sorumluluğu olan hiçbir kamu görevlisi hakkında yapılması gereken yaptırımlar uygulanmayacak, yine temel devlet politikası haline gelen 'cezasızlıkla' karşılaşacağız ve belki de Pozantı Cezaevi'ndeki sorumlularda olduğu gibi, terfi dahi edilebileceklerdir. Cezaevlerinde çocuklara yönelen ağır hak ihlallerine bir an önce son verilmesi, bu hak ihlallerinde sorumluluğu olan devlet memurları hakkında yasal işlemlerin yapılması ve en önemlisi burada hak ihlaline uğrayan çocukların yaşadıkları travmaların giderilmesi için, Çocuk Koruma Kanunu'nda belirlenen koruyucu-destekleyici tedbirlerin uygulanması için, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Biz Bingöl Barosu olarak ortaya çıkan tüm hak ihlallerinde, çocuklarımızın yanında olacağımızı ve bundan sonra yaşanan tüm hak ihlallerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.” şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler