Bingöl Belediye Başkanı Arıkan'dan HDP'li vekilin iddialarına yanıt

Bingöl Belediye Başkanı Arıkan'dan HDP'li vekilin iddialarına yanıt

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir’in ‘Hak sahiplerinin mağduriyeti giderilsin’ başlığıyla yerel basında yer alan açıklamalarına cevap verdi.

HDP Milletvekili Aydemir’in kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarına cevap veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Biz rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz. En büyük gayemiz de hak sahiplerini mağdur etmeden projeyi nihai sonuca ulaştırmaktır.” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir’in ‘Hak sahiplerinin mağduriyeti giderilsin’ başlığıyla yerel basında yer alan açıklamalarına cevap verdi.

“Hiçbir hak sahibi mağdur edilmeyecek”

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin önceki yönetim tarafından 5 etap şeklinde ihale edildiğini anımsatan Arıkan, var olan bir takım eksiklikleri gidermek ve projenin sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

15 hektarlık alanda hayata geçirilecek projeye ilişkin tüm alternatifleri değerlendirdiklerini vurgulayan Arıkan, şunları söyledi: “Proje için gerekli mali kaynağın sağlanması ve sorunsuz bir şekilde start verilmesi için tüm kapıları zorluyoruz. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bakanlığımızdan olumlu tepkiler alıyoruz, bu görüşmelerin mahiyeti ve projeye dair detayları önümüzdeki süreçte açıklayacağız. Herkes şundan emin olsun ki bu proje sorunsuz bir şekilde hayata geçirilecek ve hak sahipleri başta olmak üzere hiç kimse mağdur edilmeyecektir.”

“Elbirliğiyle çalışıyoruz”

Projenin tamamen iptal edilmesi veya durdurulmasının söz konusu olmadığını ve en hızlı bir şekilde sonuç alınması noktasında elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Arıkan, “Kimsenin mağdur olmaması ve çalışmaların bir an önce başlaması noktasında Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek gerekli tüm katkı ve desteği en düzeyde sağlamaktadırlar. Hem bakanlıklar nezdinde hem de kurumlar nezdinde gerekli tüm girişimleri sağlıyoruz. Hak sahiplerimizin de desteği ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bu işin üstesinden geleceğiz ve elbirliğiyle projemizi hayata geçireceğiz. Bu anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bunca çaba ve gayret boşa gitmeyecektir.” diye konuştu.

“Amacımız hizmet etmektir”

“Amaç kamu hizmeti değil, bireysel ranttır” söylemlerini talihsizlik olarak değerlendiren Arıkan, “Önceki yönetim tarafından yıkımı ve ihalesi gerçekleştirilen alanı dönüştürmek, ilimizin sosyo-ekonomik yönüyle gelişimini sağlamak, hak sahiplerine daha modern daha kaliteli bir yaşamın penceresini aralamak için çabalıyoruz. Bizim en büyük gayemiz hak sahiplerini mağdur etmeden ilimizin çehresini değiştirecek bir projeyi hayata geçirmektir. Bu anlamda başta hak sahipleri olmak üzere tüm kesimlerden anlayış ve destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler