Bingöl Belediyesi araç filosunu genişletiyor

Bingöl Belediyesi araç filosunu genişletiyor

Bingöl Belediyesi, İtrafiye Müdürlüğüne 32 metreye yüksekliğe sahip itfaiye aracı ile kanal açma ve 2 cenaze arabası kazandırarak araç filosunu güçlendirdi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kısa süre önce İtfaiye Müdürlüğü filosuna dâhil edilen yeni araçları inceledi.

Barakazi, burada yaptığı açıklamada, itfaiye hizmetlerinde ihtiyaç duyulan 32 metre yüksekliğe sahip itfaiye aracını filoya kattıklarını belirtti.

887 Bin TL’ye mal edilen itfaiye aracının tam donanımlı olduğunu belirten Barakazi, “İtfaiye aracımızda bin litre su deposu, köpük tankı mevcuttur. Aracın tüm kontrol sistemi elektronik olup rüzgarlı zamanlarda merdivenin kalkışını engelleyen sistem ve araç dengeleme sistemi gibi güvenlik sistemleri ile donatılmış olup Avrupa standartlarına uygun bir itfaiye aracıdır. İtfaiye aracımızın en büyük özelliği ise 32 metre yüksekliğe sahip merdivenin olmasıdır. Elimizde mevcut olan itfaiye araçları 28 metre olup 8 katlı binalara yetişememekteydi. 32 metrelik itfaiye aracı ile merkez TOKİ’ler başta olmak üzere bütün 8 katlı binaların çatılarına dahil müdahale edebilecek bir araçtır.” dedi.

Araç filosuna bir kanal açma aracı (vidanjör)  ile 2 cenaze aracı da kazandırdıklarını kaydeden Barakazi, şunları söyledi:

“Mevcutta bir adet aktif çalışan kanal açma aracımız vardı. Bu arasöz ile birlikte ilimizde aktif çalışan kanal açma aracı sayısı 2’ye çıkartılarak vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiş ve işleri hızlı hale getirmiştir. Bu aracımızın da maliyeti 418 bin TL’dir. Ayrıca, cenaze aracına dönüştürülmek üzere 2 adet ambulans İl Sağlık Müdürlüğü’nden hibe olarak alınmıştır. Mevcutta 2 adet olan cenaze aracı sayımız 4’e çıkartılarak vatandaşlarımıza daha iyi ve daha hızlı hizmet sunulmuş olacaktır.”

Kente en iyi şekilde hizmet verebilmek amacıyla araç filosunun her geçen gün daha da güçlendirdiklerini kaydeden Barakazi, “Göreve başladığımız tarihten itibaren araç filomuza ayrı önem verdik. Filomuza kattığımız 41 araçla filomuzdaki araç sayımızı 103’e çıkardık. Bununla birlikte İtfaiye Müdürlüğümüz ve Makine İkmal Müdürlüğümüzün teknik ve donanımsal olarak ihtiyaçlarını giderdik. Araç sayısındaki artışla hizmet kalitemizi de arttırdık. Bu kapsamda her geçen gün araç parkımızı genişletmeye ve iş makinelerinin sayısını artırmaya çalışıyoruz. İş makinelerimiz ilimizin dört bir yanında devam eden çalışmalarımızda hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır. Filomuza kattığımız yeni araçların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler